miroslav k
Član
Nema motor koji ne troši ulje, bar gram
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
to je komsijina 133-jka,nema belog dima,samo plav..3l za 3 dana je previse. E sad moze biti mnogo sto sta problem. Ako nije menjano ulje odavno onda moze to biti razlog, ako ti je masina stajala duze vreme pa si je pokrenuo u rad i odmah pun gas moze biti da su karike zalepile, ali to je veoma mala verovatnoca. Da li dimi na auspuh beli dim, ne kada dajes gas nego dok radi pod gasom?
kako da pogledam na velikoj matici?Ja mislim da 135 ne bi trebao da trosi ulje. Opet cu da pitam brata ali 90% sam siguran da ne trosi. Samim tim 3l za 3 dana to je previse.
Ulje u menjacu u 135 se meri sa prednje strane na veliku maticu.
koje ulje ide u menjac?odviješ maticu, sipaš ulje u menjač, a to mu je ujedno i graničnik dokle treba da se sipa, kad krene da curi vraćaš maticu i to je to, a što se tiče motora, ne sme da troši ulje ni malo ... ja imam 135 i 133, i do kraja sezone bukvalno ne potroše ulje uopšte.
SAE-90... ima raznih proizvodjaca....koje ulje ide u menjac?
ova rucka sluzi (tako je bar kod mene na 135ci) za otvaranje i zatvaranje lule,znaci da se lula pomice desno-lijevoDrustvo moze limi neko reci zasta sluzi ova rucica,u pitanju je zmaj 133 kombinovani,sa druge strane u bunkeru je obican navoj i niceg vise nema..
LjubisaKrstic pazi na koju maticu sipac ulje . Sipas na onu donju , jer cini mi se da ima isto takva sa gornje strane.
U menjac se sipa na maticu koja se nalazi sa prednje strane menjaca na produzenoj sipci, ja sam tu sipku kod mene produzio jos vise, da bi mogao da sipam malo vise ulja da bi podmazivao gornji sklop menjaca malo bolje jer se ne podmazuje toliko dobro sa standardnom kolicinom ulja, a sipaj slobodno sae 90
ova rucka sluzi (tako je bar kod mene na 135ci) za otvaranje i zatvaranje lule,znaci da se lula pomice desno-lijevo
upravo tako,kod mene se spirala izlizala tako da rucno otvaram lulu...Da to služi za pomeranje lule, ali je mnogo sitan navoj tako da treba da motaš kao lud dok je prebaciš.
Mi smo otkačili onu šipku koja gura lulu, i ručno je otvaramo, samo u tranportu zakačimo da se ne otvori po našim super putevima.