topalovic
Moderator
Promenuo sam remen na varijatoru (zmaj 131) e sad koliko se stezu one tri matice ,jer kad ih ravnomerno stegnem uvek mi jedna deluje labavije od ostale dve...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
A da niste preterano podmazali da nema puno masti,a trebao bi da pregledas lezaj od remenice ali one gornje od tog dugackog kajisa,koji je pored onog sirokog!!!ne mozemo da otkrijemo kvar...
sve je ok,remenica pregledana , kajl-ovi su ok,lezajevi novi,kaisevi novi...ma sve sve...
ali se zapali kais od hidro pumpe i remenica se toliko ugreje da istopi i kais od bunkera i od hidro pumpe...
Imaš remenice koje se "šteluju" znam da se ta od bunkera obično šteluje a verovatno ti se i ove druge šteluju tako što je rastaviš i vidiš dali treba odvaditi ili dodati koji lim.Obično kada pali kaiš treba odvaditi koji lim iz remenice da bi klin od kaiša mogao da ulegne koliko treba i da nebi dolazilo do proklizavanja a samim tim i do paljenja remena ili remenjaProblem sa Zmaj 135,
kais od hidro pumpe se pusi,trese,kida i zagrijava remenicu od varijatora,kad se zagrije remenica topi se kais od hidro pumpe i spirale bunkera......
ako mi ko moze pomoci ili ako je ko imao slicnu ili istu situaciju neka mi javi,bogato cu ga nagraditi....(naravno ako bude znao)
Mozda je upravu kolega grunt. Kajis od pumpe je namazan sa tovatnu mast?
od koje godine se proizvodio novi tip i po čemu se razlikuju vizuelno, ako uopšte ima neke razlike, moj je 97, jel to noviji isli stariji tip?
I još nešto me interesuje u vezi hidraulike, pored dugmeta-šrafa s desne strane gde se u pogon pušta vitlo, postoji još jedno dugme-šraf da li je to vezano za podizanje i spuštanje hedera ili ne i čemu ono služi?
Mislim da ima razlike i u kabinama kod prvih i zadnjih serija 143.A to što je brži zavisi od toga kako je namešten varijator vožnje
Menjači su isti
Koliko goriva potroši Z143 u dobrom stanju po hektaru pšenice u srednjem stanju(kao ove godine)?