ZMAJ kombajni

Momci jedno pitanje, kod 141 na secki su mi plomljena 2 noza koja su fiksna (secka sa fiksnim nozevima nisu klateci) i poceo gadno da trza nazad. Neko mi rece za jednog iz Zrenjanina da balansira secke. Posto sam je skinuo dole dali znate ko jos balansira, gde i otprilike kolko traze za balansiranje?

Peet i ja imam sečku koja je balansirana u Vektoru a i tarup od berača su mi balansirali i ja sam zadovoljan.

Ja sam im danas odneo varijatorsku remenicu od 142, da je srede i balansiraju pošto je imala lufta 1 cm....

Дали неко зна како олабавити ручице хидрауличних команди на 133 (хедер, витло, варијатор), код мене је то круто ко гранит. Уз слабе или боље речено никакве кочнице можете ме замислити како сам изгледао прошле године на крају откоса на низбрдици (хвала богу није их било много)...вучем ручицу хедера ко луд, газим кочнице ко луд, једино што волан окречем ко господин..
Има један штраф (мислим да је величина кључа 17) на оном разводнику хидраулике испод платформе возача, што је причвршчен на оном косом профилу што даје потпору платформи а иде негде од простора акумулатора...али ме је страх да то дирам.
Кочнице сам средио, а за хидраулику једино планирам да продужим ручицу хедера да колко-толко олакша. Ако неко зна елегантније или оригинално решење (верујем да га има) хладно пиво уз мезе или домачу лозу уз салату частим у било које време
Поздрав комбајнери

Samo produzi rucice i bice ti mnogo lakse da vrsis komande, ja sam kod mene produzio samo hedersku rucicu jer se ona najvise koristi ove ostale znatno manje, veca rucica, veci prekrat na komandi i manja snaga,a kocnice su problem kao i uvek kada se promeni fabricki disk i fabricke ferode ili gurtne, naime svi diskovi proizvedeni u maloj privredi su manje debljine nego sto su fabricki i zato nece da koce, koliko god ti stezao sraf na poluzi kod cilindra nista ne postizes jer se diskovi otvore skroz i nema kocenja jer skoro i ne pipaju u ferodu. Ima resenja i za to...ako ti je potreban savet tu smo...

Današnji teren negde u Sremu:
Prvo kao što je red da se nahranimo, ali danas nije bio roštilj nego paprikaš od divljači i pileće pečenje
img0110.jpg

Nakon toga sa punim stomacima smo krenuli na posao odnosno da pregledamo kombajn:
img0113.jpg

img0114.jpg

img0115.jpg

img0116.jpg

http://www.dodaj.rs/f/3Q/Gw/1qsM20Jq/img0119.jpg
Nakon pregleda povela se diskusija o remontu samog kombajna, a i o ostalim temama uz šunku, pivo i kiselu vodu:
img0120.jpg

I šta kaže uređaj? Kakva je envelopa ubrzanja tih šunkasto-kulenastih ležajeva?

Hidraulika dobra, diže heder!Broj obrtaja bitera povećan, par ležajeva nisu dobri ostalo ok.Toliko za sada još varim paprikaš, a kasnije ću šunku.:ppozdrav:

Pitanje za vlasnike Zmaj kombajna 133-135 sa S44 motorom-da li pumpa hidraulika ima pogon sa radilice motora i ako je tako da li bi neko mogao to da fotografise i okaci fotku?

Moze li neko napisati realnu cenu Zmaj kombajna 132, 133 i vecih 141, 142.
Da ljudi imaju neku orjentaciju, koliko vidim po oglasima je malo prenaduvano.

Nazad
Vrh