ZMAJ kombajni

Gospodine panonstib da nemate jos koju sliku od ovog zmaja pogoni remenice sa desne strane kombajna,ova strana je ista kao na mom new hollandu...Maticu ja mislim da mu je sa desne strane...odlican Zmaj....:bravo:

Nije sa desne.Kod mene na sličnom kombajnu je sa leve jer se na desnoj nalazi varijator bubnja,pogon separatora,vetra...Jedino ako ima na elektriku pa je namešteno na neko drugo mesto_Ovako izgleda sa desne strane.
ac4bd8267f13-640x480.jpg

na mom new hollandu je sa desne strane isto zabusena osovina i sajla direktno ulazi u osovinu pa sam zato mislio da je sa desne...

Zdravo svima, kolika bi dubina noza trebala da bude na sinama bubnja za zmaja 132,133.. meni je negde izmedju 5- 6mm i imam problem sa zetvom tritikale, nece da je uradi kako treba iako zatvorim korpu skroz. E sad cuo sam da su novi 10-11mm i koji bi bio minimum za normalan posao.Ujedno ako znate da neko proizvodi te sine bio bih zahvalan da dobijem kontakt jer mi u radnjama traze izmedju 170-200e sto smatram da je mnogo ili gresim???pozz

Obrtaji bubnja su dovoljno veliki ja sam prepravio na lanac bubanj i imam konstantno preko 1100 obrtaja

Sada sam zvao Da se raspitam za cene secki, i hocu da stavljam secku u pitanju je zmaj 143,zanima me da li je neko stavljao ,kako da ojacam zadnji kraj kombajna,da li da idem pogon sa motora??

Sada sam zvao Da se raspitam za cene secki, i hocu da stavljam secku u pitanju je zmaj 143,zanima me da li je neko stavljao ,kako da ojacam zadnji kraj kombajna,da li da idem pogon sa motora??

i mene to interesuje, razmisljam upravo o tome odakle da uzmem pogon.
Zavrsio sam generalni remont 143ke i konačno ofarbao i bacio u fulu, bice slika sutra ....

I još nešto, interesuje me štelovanje vetra za ječam, jer ću ga probati čim bude zreo, pa me interesuje na koliko se smanjuje brzina, i da li se zatvara do kraja sa strane, jer do sad nisam radio s njim a vi ga koliko vidim imate već duže vreme?

Vidim da se sine i separator sjaje ali kais od pogona ulaznog grla,tj hedera ne deluje da je stigao tu prosle godine,leptiri na poklopcima nisu jos nigde skinuli farbu,Na lezaju od bubnja ne vidim mazalicu a na lezaju od separatora na mazalici jos stoji crvena farba iako iz kucista malo izlazi mast, no nema veze.Da je lepo sredjen jeste.

Pozdrav kombajneri...ne pisem mnogo al zato sledim sve sto se pise na ovom forumu. jedno pitanjce..prosle godine kao novajlija sa 133-kom imao sam ne toliko izrazeni problem sa umotavanjem zitne mase u grlu hedera. prijemni biter ne prihvata masu i ona se vraca nazad prema pikaprstima/puzu i nastaje kurcljus. To se srecom kod mene nije desavalo precesto i nije trajalo predugo. Ali sam za savet bio konsultiran od kolege koji nije mogao da zneje zbog takvog problema. jeli neko od vas imao slican problem na ovim 13* zmajcekima i sta uraditi ako to postane veci problem? S obzirom da sam generalno sredio celo grlo prosle godine, jedino sto mi ide.. je intervencija/zamena "zuba" na prijemnom biteru
Ako je neko od vas iskusnijih imao slican problem i kako ga je resio neka spodeli to iskustvo

Čovek iz mog kraja je zbog tog problema prodao kombajn, tzv. povraćanje mase a bio je i kod mene pre 20 ak godina na 131, zamenićete i ježa na prijemnom biteru ali neće biti mnogo poboljšanja.

Glavni problem je iza doba, u odbojnom biteru, jer ne šalje masu pozadi, i tu pravi kočnicu, a problem se manifestuje napred, zato, nov kaiš od odbojnog bitera - onaj sa desne strane, iza hladnjaka, i zategnite ga muški, da bude kao kamen, i eto rešenog problema, a kad ste u leskovcu dugujete debelo piće.

Nazad
Vrh