ZMAJ kombajni

Prvo po pitanju tritikala... Ima vise nacina vrsidbe... Neki cekaju da prezori i onda idemo u vrsidbu. zmaj 133 izvrsi sve ne ostaje u klasu nista a ne razbija zrno. Drugi koji su vrsili sa 780 (korpa kraca za 8 sinja) su vrsili danas, pa onda za 3-4 dana kupili slamu pa opet vrsili i opet su navrsili vise od 30% nego sto je prvi puta izvrseno...

Sad treba dva prolaza kombajnom platiti, da li taj tritikal toliko vrijedi? Kad imas svoj kombajn, mozes ga u 2, cak i u 3 puta pokupiti...

Trajko, po pitanju namotavanja i "povracanaj" mase nazad u grlo, to se i meni nekad dogodi kad je masa vlazna i kad je grlo u kombajnu malo hrdjavo, pa masa ne klizi po limu. Obavezno doooobro nastelati uvlacne lance, promijeniti lim na prijemnom biteru i nece biti problema... istrosen lim prijemnog bitera je uzrok vise od pola svih problema na tom kombajnu... lakse se bubanj stopa, brze ga mozes terati, bolje izvrsava... Jednostavno, to se MORA mjenjati jer kad se potrosi, nema tu srece...

evo moje lepotice, fale još zadnje zavesice ....

---------- Poruka napisana u 14:28 ---------- Prethodna poruka je at 14:25 ----------

eprkuh.jpg

---------- Poruka napisana u 14:29 ---------- Prethodna poruka je at 14:28 ----------

2hyawjc.jpg

---------- Poruka napisana u 14:30 ---------- Prethodna poruka je at 14:29 ----------

29dzc6p.jpg

---------- Poruka napisana u 14:31 ---------- Prethodna poruka je at 14:30 ----------

evayi1.jpg

---------- Poruka napisana u 14:33 ---------- Prethodna poruka je at 14:31 ----------

11vigxw.jpg

Imaju smisla ova razgraničenja izmedju žute i crvene.Svidja mi se.Trajko@Pogledaj brisač bubnja i podesi zazor.Ako je savije ispravi ga .Podesi ga da je što biže šinama.Takodje pogledaj odbojni biter hoće se posavijati limovi unutra pa ih ispravi ili zameni novim.Pravilno podesi podbubanj(korpu )ulaz izlaz .I polako u teškim uslovima.Male su to mašine.:ppozdrav:

Poslednja izmena:
Nastavak današnje turneje po Banatu:
img0078.jpg

Ima tu i kombajna u malo lošijem stanju koji čeka bolje dane:
img0079.jpg

img0080.jpg

A di je pinjon ovom drugom kombajnu, gospodine Panonstib? Pa kako to tako?

Za te stvari nisam ja odgovoran.Treba se obratiti gazdi.Koliko se ja razumem u kombajne ovaj nema.Izgleda da u Banatu to nije potrebno, nego oni rade po sluhu.To je muzikalan narod pa ima istančan sluh.

To je onda drugo, ako rade po sluhu... Da mi niste objasnili situaciju, ja ne bih mogao da spavam večeras, toliko bih se brinuo kako li će gazda moći da živi bez gorepomenutog pinjona. Užas jedan - ne dao ga Bog nikome.

Konstantine jeste li mu ojačali zadnji kraj odnosno krov slamotresa?Tu su veoma slabi jer nema ni jednog vinkla već se sve drži na limovima.

Dal' moze li mi neko reci gde mogu da najdem transportni lanac prijemnog bitera za 135 (na slici) al iz delova? Posto bi mi trebale 3-4 letve sa lancima a ne kompletan..

To je dobar potez.Ako budete ugrađivali razbacivač slame ili sečku moraćete ojačati.Drugar je kod njega na 143 namestio razbacivač a nije ojačao i sve se raspalo i iskrivilo.Sada mu ojačavaju zadnji kraj.

Za sad će ići ovako, nećemo ugrađivati ništa tako smo odlučili probaćemo ga samo u žitu u par parcela, bitniji nam je za kukuruz, sad prelazimo na adapter.
Imamo jedan mali problem sa kolicima za heder, mnogo je blizu zadnji kraj do hedera, verovatno zbog toga jer su kolica od 142 ke. Interesuje me da li je kod njegovih orginalnh kolica ruda možda duža i koliko da bi i ovu produžili.

I još nešto, vrte se tu neki potencijalni kupci, kolika bi mu bila potencijalna cena, odnosno koliko da im tražim? :sjasi:

Izmerite kolika dužina odgovara da ne bi kačilo za kombajn pa po tome produžite rudu.Ovako sređen sa obe varijante vredi lepe pare.

Nazad
Vrh