ZMAJ kombajni

Mićo teško da je toliki raspon prednjih točkova.Ne bi mogla nositi kukuruzni adapter sa 4 reda na 3.5m.Zmaj 161 ima 3.30 raspon,moj 151 3.45m sa kontra okrenutim točkovima trenutno,kada se vrate 3.14m će biti raspon.Po nekoj logici trebalo bi da je isti raspon kao na 142-ci jer nose iste gume i sličnih su gabarita.

Nije tačno, zajaši 4 reda međ' prednje točkove, to znači da je razmak između točkova više od 2.1m, i još se na to dodaje širina dva pneumatika...
Sad sam pogledao u katalog, i ipak je 3.5m...

2daemnc.png

Evo pomenutog kućišta, ovo na slici je "kao" celo, onom drugom fali parče:
2hgquev.jpg

2m2sytg.jpg

29pvplk.jpg

A evo i uređaja u remontu:
351bp6e.jpg

I jedno trik pitanje, šta na slici nedostaje?
30mpjdx.jpg

Ne treba livac da izlije,dobar strugar i stvar rešena.Od čelika da se napravi i nema zime.Na onom drugom je pikovano da ležaj ne može da ispadne što dovodi do zaključka da je sjajno održavan.

Baš ste brzi, ima španer sa druge strane, Matiću jel se vidi broj tog kajša za tarup kod tebe?
A održavan je u stilu mog dede koji je voleo sve da vari, samo da nije od plastike.

Ima španer na obe strane samo je ovde neko jedan skinuo.Nema broja,kupiću po ovom sadašnjem uzorku ali uparene ne ovako.Inače ne rasturate otkidačke valjke i kućišta?

Rasturene i vraćene, ostali su još neki lanci i ta dva kućišta da se vrate i to je to.

Mi smo naš rasturili,da se nabave delovi i može sklapanje.Jako je nezgodan za rad,nije ni blizu starom tipu,jedino su pogonska kućišta i naočare isti.

treba mom prijatelju gume za zmaja 161 jel ima neko polovne , mozda sam usao u :off_topic:

Ovako dal odgovara za s 46 motor hladnjak od zmaj univerzala, tj. dal mu je to dovoljan hladnjak, i kakav serijski motor ima univerzal ?

Nazad
Vrh