ZMAJ kombajni

Hladnjak se ne izduvava iz pravca usisa,nego suprotno,od motora,ako povlaci ka motoru,mada ima masina koje duvaju od motora ka hladnjaku ....Uglavnom nikad ne izduvavam ni jedan hladnjak drugacije,nema svrhe,sto je ventilator usisao ti nabijas dalje unutra u sace.Za 2 min izduvam hladnjak svako jutro na zmaja,vise provodim vremena izduvavajuci filtere i motor nego hladnjak.

Gruvam i od motora ka spolja nije da ne ali ne može se prići bog zna koliko od ventilatora, oplate... Što izgura tako izgura, ostalo progura kompresor kroz saće ka motoru, doduše hladnjak je sa krupnim saćem. Možda je kod sitnog saća drugačije.

Kod mene je isto krupno sace,inace mnogo mi se vise svidja nego sitno sace,ventilator pomerim rukom malo i mogu skoro ceo hladnjak tako izduvati.Oplata ne smeta,cev za duvanje je 30-ak cm ,okretna,sa zakrivljenim krajem od +- 10 cm,mogu prici gde hocu sa njom.

Ako ventilator možeš pomeriti rukom znači da ti je remen labav i da klizi na remenicama... A ako zategneš remen da ne klizi onda preko peraja ventilatora okrećeš motor, deformišeš peraju i ubrzavaš zamor tj ubrzavaš neminovni lom koji može da napravi kuršlus na hladnjaku.
I ja imam produženu cev za izduvavanje ali nije zakrivljena toliko. Ne sviđa mi se izduvavanje iznutra jer ne vidim šta radim tj može se lako desiti da vrhom cevi oštetim one male usmerivače vazduha na saću hladnjaka. Kombinujem izduvavanje sa obe strane pa kako mu je tako mu je.

Nazad
Vrh