ZMAJ kombajni

Код мене су људи радили са кукурузном корпом све, блиндирају прва два, три реда и тако косе без икаквих проблема јечам и жито. После у соји,сунцокрету и кукурузу скину те блинд. Тако да универзална сигурно још боље ради.

I ja iako mlad,sam jako blizu toga ,tj da kupim univerzalnu i da je vise ne menjam,ako bi moglo.Rizik je dati nzm tipa 500 eur za nesto sto nisam siguran kakav ce posao raditi...

Ja sam menjao na Dragonu.Univerzalna se montirala odmah nakon žetve i služila za sve ostalo sem pšenice i ječma.
Tako je išlo i na Dominatoru a sada na Lexionu je drugačiji sistem pa ćemo da vidimo kako ćemo kombinovati.

Na laverdi je kukuruzna(koja se vodi kao univerzalna) korpa manjih dimenzija(fi armaturi i razmak) nego kukuruzna na 142,tako da ta univerzalna za zmaja vrv radi posao za sve.kazu da za strane kombajne za zito moze i kukuruzna,ali hoce da ostane po koji brk u bunkeru.

Dosta ljudi koji rade samo svoje(nista usluge), ne vade kukuruznu korpu, samo blinde skidaju i vracaju, bude po koji neovrsen klas u bunkeru, ali nista strasno, da bi ih to nateralo da se vrate na zitnu korpu.
Mada, mislim i da ima do sorti koje se lakse izvrsavaju.

Sad na New Holland imam univerzalnu korpu, radim sve sa njom i psenicu, suncokret, kukuruz. U psenici stavim malo veci broj obrtaja, i malo vise stegnem korpu i picim tako.

Послато са 23124RA7EO помоћу Тапатока

Sad na New Holland imam univerzalnu korpu, radim sve sa njom i psenicu, suncokret, kukuruz. U psenici stavim malo veci broj obrtaja, i malo vise stegnem korpu i picim tako.

Послато са 23124RA7EO помоћу Тапатока
Potvrdio si ono sto sam naveo koji post ranije...laverda i NH su veona slicni,neki modeli maltene identicni.

Nazad
Vrh