Zmaj berači kukuruza

Nego sad nesto razmisljam mozda je kod mene vec nesto ubrzano jer nesmem da dam gas do kraja a berem sa 577 jer mi prebacuje klipove preko bunkera pa hoce da udaraju u zadnje staklo.A i na 223 i 224 su prosirili mali elevator i povecali broj oklagija sto je bilo usko grlo kod 222

Jel snimak vara ili je ferdza najbrzi u branju?
Ferdza je paradno sniman 3 sporom, na drugom snimku 560 nema snage da bere 3 sporom sa dvorendim beracem, a za Rusa mi najvise odgovara 2 kornjaca jer ostaje u brzima na uvratinama i u rikvercu. A i druga stvar sa 539 i 560 sam znao svaku nijansu zvuka, dok 820 ne oseti berac pa sam koliko toliko gledao da sacuvam berac i ne raskantam ga posle par jutara.

- - - - - - - - - -

A i ferdza....kao kad Yugom ides 80km/h mislis poleces, a kad udjes u bolji auto ... :osmeh:

222 i 223 se ubrzavaju lancanici na elevatoru,umesto 26z,stavlja se 21ili 19,ne mogu da se tacno setim,ali ,dok sam radio u Metalu,gomilu smo tako ubrzavali,isto tako se ubrzava i mali sip,ali tamo se i na rduktoru umesto 10z stavlja od 12 ili 13,onaj lancanik od 1 cola..

Dobro mozda nezovem pravilno delove beraca ali se nadam da me vecina razume ,mali elevator jeste elevator neokomusanog klipa i vidno je siri kod 223 a cini mi se da je jos siri kod 224 .A za oklagije[komusaljke] neznam da li su duze ali ih ima vise ,neka me neko ispravi ako gresim:ppozdrav:

2ikuxll.jpg
[/IMG]kad smo vec kod beraca,zna li neko nesto o ovom?postavio sam ovu sliku pre par godin ,ali niko nije znao...ovo je neki prototip,ima novije bercke valjke,ali mislim da nije 225...

Jest u pravu si sad sam gledao slike na internetu stvarno neznam zasto sam mislio da su siri na novijim modelima,video sam da imaju 3 valjka iznad komusaljki .Svi grese rece jez i sidje s cetke .Izvinjavam se stvarno ali dal je onda ubrzavanjem tog elevatora moguce da bolje guta klipove,jer koliko sam video brze ljudi idu sa 224 nego sa 222

zato sto 224 ima 12 valjaka na komusaljki,i 2 para eliminatorskih,a222ima 8 valjaka i samo 1 par eliminatorskih,

Još nisam imao tih problema da na 223 zagušuje na "malom" elevatoru. Uglavnom je gušilo na komušačkom stolu kad idem brže, ne stigne sve da proguta, pa se desi da izleti klip kroz otvor za izduvavanje komušine...

Da tu i meni na 222 gusi najcesce ponarocito kad spadne rosa onda mulja sve i klipove i komusinu i pocne da mi povraca ma malom elevatoru e a onda stanem pa kroz otvor za komusinu rukama odgusujem .Zato i neberem usluzno nego samo sebi uranim i do 12 sati sta naberem i kuci.Ali vidim da neko sa 222 bere i posle podne kako nemam pojma.Znam za one zvezde sto se dodatno ugrade i ove god planiram to da postavim i ja Da dodam da je meni super kad sedmica moze da ide 2 sporom bez stajanja na kvacilo pricam u dobrom kukuruzu ali mozda bi i moglo 3 sporom ako bi ga malo ubrzao pogotovu sto imam 16.9 gume na trktoru pa je malo sporiji

Poslednja izmena:
Umesto tih zvezda,skini mu eliminatorske valjke,i umesto njih,namontiiraj stari par otkidackih valjaka,jedimo sto ih treba skratiti i sa jedne strane ubaciti cauru,osovina ide od eliminatora,i mozes da beres i popodne,i pred vece,jedino,sto hoce ponekad,da ivbaci one sitne klipove.

radi to bez ikivih problema,odradjeno je na dosta berca ovde,sliku inemam,ali mislim da ima jedan klip,na kojem se vide ti valjci,kad dode mase,odjednom izbace za celu korpu,pa i vise,i nema sance da se kao u eliminator,zagusi stabiljka,ovi valjci je odmah izbace,ako se vide negde na snimku,okacicu.ovde se vidi jako malo,mislim da imam u starom telefonu,ako nadjem okacicu
[video=youtube_share;C3L4l-B2X40]https://youtu.be/C3L4l-B2X40[/video]

Nazad
Vrh