Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
nisi me razumeo, ne mozes ostaviti staro drvo, mora novo zato sto kad se stavlja drvo je malo sire od rupe i kad nabijes skupi se i stisne taj nokat, moras nabiti srafciger u drvo (staro) pored nokta da bi dobio lufta i sve cupas napolje pa stavljas novo tako sto prvo stavis nokat u drvo pa tek onda u rupu na valjku i udaras po drvetu kad nabijas u rupu da ne bi ostetio zube na noktuZnaci to drvo u kome staje taj nokat ono uvek ostaje, ono se nikad i ne menja a to sto pises da treba drzati to drvo to mi malo nejasno,ja sam mislio jednostavno stavit taj "nokat" u leziste u drvetu i tuci necim po tom noktu dok ne ulegne koliko treba
slazem se sa svim sto si rekao osim ostavljanja starog drveta, za tim nema potrebe, a i veca je verovatnoca da ce ispasti iz drveta ako stavljas na staro, ovako das mozda 20 din vise po komadu i 2 mi duze montiras al nemas brigeGresis kolega za nokte, ako je drvo dobro moze da se vrati novi nokat, tj. ako stari nokat tesko izadje i novi mora da se nacuka cekicem onda drvo ne mora da se menja.
Prvo ovako-nokat gledas da li je za zamenu ovako: uzmes neki manji ravan lenjir ili nesto slicno i stavis preko nokta na valjku i ako nokat ne strci iznad povrsine valjka taj je za zameenu jer nema funkciju, onaj nokat koji kad stavis lenjir ravno na valjak i pomeras ga levo desno i on ne dodiruje nokat njega menjas odmah.
Za vadjenje koristim armiracka klesta negde malo cukanje i srafciger a negde su dovoljna samo armiracka klesta i upridanje, malo levo desno i izlazi.
Kad stavljas novi nokat ja koristim cevasti kljuc neki koji je siri od onih zuba ali ne preterano i time zacukam u drvo.
Ako imas potrebe da menjas drvo onda drvo zacukas do pola cekicem i posle ubacis nokat i sa cevastim kljucem cukas sve zajedno.
Nokti su veoma bitni i ako ne strce iznad povrsine valjaka onda nemaju nikakvu ulogu, a veoma je bitno i kako se uzubljuju metalni valjci jer moze da dodje do sudaranja ili da negde nokat naleze na ravnu povrsinu valjka i onda se zatupi brzo, mora svaki nokat kad je prolazi pored metalnog valjka da prodje izmedju spirala.