Zmaj berači kukuruza

Nemam rucicu nego samo sraf koji popustim i usmeravam tako vetar,cak do ove godine nisam ni znao da se moze menjati polozaj tog usmerivaca vetra

Jel moze i na 221 da se šteluje vetar?Ja imam Torpeda 7506 I kojom brzinom i koliki broj obrtaja treba da bi terao zmaja?

pozzzdrugari. recite mi molim vas da li se vuceni berac kukuruza registruje ili ne. na tehnickom nemaju pojma u sup u isto samo me setaju

ja mislim da to jos ne treba, ko ce ti primiti na tehnickom da im berac dovezes

Послато са LG-D331 уз помоћ Тапатока

hvala drug kazem setaju me iz supa na tehnicki i kontra i niko nezna nista dal treba ili ne. hvala jos jednom

samo ti imaj signalizaciju na njemu i ne brini se nista, nece ti niko praviti problem zbog toga

Imt 560 sa beracem zmaj 212, prodao fergusona, pa je u posao morao uskociti 560, bolje ide da fergusonom

Skinut tarup, radio sam bez njega, stavio nove nozeve, treba ga vratiti gore, al nisam stigao, nije toliko ni potreban jer to sve zaorem

Na metalnim valjcima kako se oni metalni nokti koji su utisnuti u drvo menjaju i kad su za zamenu?
Oni nisu celom duzinom metalnih valjaka postavljeni jel da?

celom duzinom su postavljeni samo nisu svi sa iste strane...lako se menjaju, uzmes srafciger nabijes pored metalnog nokta u drvo da dobiju lufta malo i izvuces klestima, novi nabijas tako sto stavis taj metalni nokat u leziste u drvetu i onda uzmes nesto cime ces drzati to drvo i tuces po tome dok ne legne do kraja, za zamenu su kad nema vise ona dva zuba na njima tj kad se pojedu, otkinu itd....

Znaci to drvo u kome staje taj nokat ono uvek ostaje, ono se nikad i ne menja a to sto pises da treba drzati to drvo to mi malo nejasno,ja sam mislio jednostavno stavit taj "nokat" u leziste u drvetu i tuci necim po tom noktu dok ne ulegne koliko treba

Znaci to drvo u kome staje taj nokat ono uvek ostaje, ono se nikad i ne menja a to sto pises da treba drzati to drvo to mi malo nejasno,ja sam mislio jednostavno stavit taj "nokat" u leziste u drvetu i tuci necim po tom noktu dok ne ulegne koliko treba
nisi me razumeo, ne mozes ostaviti staro drvo, mora novo zato sto kad se stavlja drvo je malo sire od rupe i kad nabijes skupi se i stisne taj nokat, moras nabiti srafciger u drvo (staro) pored nokta da bi dobio lufta i sve cupas napolje pa stavljas novo tako sto prvo stavis nokat u drvo pa tek onda u rupu na valjku i udaras po drvetu kad nabijas u rupu da ne bi ostetio zube na noktu

Gresis kolega za nokte, ako je drvo dobro moze da se vrati novi nokat, tj. ako stari nokat tesko izadje i novi mora da se nacuka cekicem onda drvo ne mora da se menja.
Prvo ovako-nokat gledas da li je za zamenu ovako: uzmes neki manji ravan lenjir ili nesto slicno i stavis preko nokta na valjku i ako nokat ne strci iznad povrsine valjka taj je za zameenu jer nema funkciju, onaj nokat koji kad stavis lenjir ravno na valjak i pomeras ga levo desno i on ne dodiruje nokat njega menjas odmah.
Za vadjenje koristim armiracka klesta negde malo cukanje i srafciger a negde su dovoljna samo armiracka klesta i upridanje, malo levo desno i izlazi.
Kad stavljas novi nokat ja koristim cevasti kljuc neki koji je siri od onih zuba ali ne preterano i time zacukam u drvo.
Ako imas potrebe da menjas drvo onda drvo zacukas do pola cekicem i posle ubacis nokat i sa cevastim kljucem cukas sve zajedno.
Nokti su veoma bitni i ako ne strce iznad povrsine valjaka onda nemaju nikakvu ulogu, a veoma je bitno i kako se uzubljuju metalni valjci jer moze da dodje do sudaranja ili da negde nokat naleze na ravnu povrsinu valjka i onda se zatupi brzo, mora svaki nokat kad je prolazi pored metalnog valjka da prodje izmedju spirala.

Gresis kolega za nokte, ako je drvo dobro moze da se vrati novi nokat, tj. ako stari nokat tesko izadje i novi mora da se nacuka cekicem onda drvo ne mora da se menja.
Prvo ovako-nokat gledas da li je za zamenu ovako: uzmes neki manji ravan lenjir ili nesto slicno i stavis preko nokta na valjku i ako nokat ne strci iznad povrsine valjka taj je za zameenu jer nema funkciju, onaj nokat koji kad stavis lenjir ravno na valjak i pomeras ga levo desno i on ne dodiruje nokat njega menjas odmah.
Za vadjenje koristim armiracka klesta negde malo cukanje i srafciger a negde su dovoljna samo armiracka klesta i upridanje, malo levo desno i izlazi.
Kad stavljas novi nokat ja koristim cevasti kljuc neki koji je siri od onih zuba ali ne preterano i time zacukam u drvo.
Ako imas potrebe da menjas drvo onda drvo zacukas do pola cekicem i posle ubacis nokat i sa cevastim kljucem cukas sve zajedno.
Nokti su veoma bitni i ako ne strce iznad povrsine valjaka onda nemaju nikakvu ulogu, a veoma je bitno i kako se uzubljuju metalni valjci jer moze da dodje do sudaranja ili da negde nokat naleze na ravnu povrsinu valjka i onda se zatupi brzo, mora svaki nokat kad je prolazi pored metalnog valjka da prodje izmedju spirala.
slazem se sa svim sto si rekao osim ostavljanja starog drveta, za tim nema potrebe, a i veca je verovatnoca da ce ispasti iz drveta ako stavljas na staro, ovako das mozda 20 din vise po komadu i 2 mi duze montiras al nemas brige

Nazad
Vrh