Zmaj berači kukuruza

Lopatice su skroz oslonjene na lim, kako treba da budu podesene?

- - - - - - - - - -

Desaval se u tebe Montoja da nekad prebaci klip tj vrati ga nazad spirala
treba da je odmaknuta 40 mm od lima
kod mene ne vraća...guta sve živo :osmeh:
ma kakav da je kukuruz i ma koliko da je suvo ispod 4km/h ne idem sporije

Zamolio bih nekog ako moze pomoc,imam Z 222 teram ga na 1000 obrt.min.kardan ali mi traktor radi na jako niskim obrt.a ako poteram na 540 obrt.min.kardan onda motor ide na oko 2000 obrt. sto mi je nelogicno pa bih berac ubrzao da mogu terati na 540obrt.min.kardan a da motor ide na nekih 1500 obrt.min.Sta mi je potrebno da uradim u razvodnoj kutiji da izmenim tj.koji par zupcanika mitreba da zamenim sa postojecim,sa koliko zuba odnosno koji odnos ,prenos mi treba.Unapred hvala na pomoci.

ZMAJ 224 u akciji
2e044b357111754.jpg
[/URL] [/IMG]
43d238357111791.jpg
[/URL] [/IMG]

Imam zmaja 222 vucem ga sa mtz-om 820 danas sam obrao 4 kj od pola 9 jutros do 5 popodne 2 direktna u zecu ili ako je jaci u kornjaci berem po ceo dan nemam zagusenja i ne postoji stabljika i travuljina koju on nece progutati...tarup mi je los odnosno osovina pa hoce da namota trave i da greje lezaj moram da cistim povremeno,ovih dana dolazi kolega J brtka da mi ugradi secku da i taj problem resim.Ne znam zasto imate muke ali treba berac i podesavati spram uslova kukuruza kao i vremenskih uslova.Mozete da pricate sta hocete ali 222 kad je podesen i sredjen radi odlicno i sugurno,na kraju krajeva kao i svaki drugi.

Potpisujem ovo, ja sam danas brao usluge, i doso kod covjeka i predebela stapka kukuruza i nikako ne mogu postic normalnu brzinu rakete mi ne mogu provuc toliko mase, i uzmem i dignem heder berac je isao onda kroz to kao lud cijeli dan brao bez problema :)

K2 ima dva reda lanaca umesto otkidackih valjaka .Jedan lanac ide ka gore itera kukuruz u transporter a drugi red lanaca ide ka dole i tera tuluzinu ka dole ka secki.

Sta bi moglo da bude uzrok, kod zmaja 224 da slabije uvlaci kukuruz mali elivator to jest spirala gura kukuruz a on ne stigne uvuc pa spirala baci ponovo na okidacke letve a neki spane i na zemlju?

Proveri još da li su u fazi spirala i mali elevator. Možda si skidao jedan od pogonskih lanaca, a nisi vratio kako je bilo, pa sad nešto od ta dva žuri ili kasni u odnosu na onaj drugi. Spirala treba da "nabacuje" elevatoru - tj. kako spirala odgurne ka gore, lopatica elevatora kupi i odvlači. Ako tu nisu dobro uštimani, sve radi, ali ne radi kako treba. ::namigivanje::

Dosta ljudi je odvuklo te berace u sekundarne sirovine.
Setajuci se kroz atar,imam utisak da se kod nas berba u klipu zavrsila.Neznam da li se obralo par % kukuruza.

Mucice se mnogo , za taj berac treba traktor od 60ks pa navise jos ako ti je teren brdovit nemoj ni pomisljati...

Pa ako je IMT549 49ks pa to nije puno slabiji od mahindre koji je 52ks a sa njim vučem berač zmaj224 i uopšte se ne muči sad ne znam dal je teže terati zmaja 223 od ove.

E kako ga je tjerao, u kojoj brzini, nisam upucen.Znam da mu je mijenjao i kuciste diferencijala, tj sav onaj zadnji dio i KT.U pocetku nije dao reci da je zbog beraca,cak sam imao polemiku s njim oko toga, da bi na kraju se ipak slozio sa mnom.Tip nije neki manijak, cak je pazljiv sa masinama, a osim beraca traktor nije radio nista vanserijski tipa predimenzionisani plug ili tanjiraca. Koliko se sjecam, prvo su pocele da otkazuju poslusnost dvije brzine (taj traktor sam i sam vozio u sezoni vrsidbe) ne sjecam se koje, a posle je dosao totalni karambol.

Nazad
Vrh