Zmaj 141,142 Opšta tema.

Mogu ti sutra slikati u kombajnu, ne sećam se kako izgleda tačno

Sent from my 23127PN0CG using Tapatalk

Ako ti nije tesko,ali mislim da mi nece pomoci puno slika,ne vidi se ono najbitnije,to je ispod tog lima.Tj ne razumem,ovde guma povezuje sabirnu i kostur vetra,sabirna se mrda napred-nazad,kostur vetra je zavaren za sasiju kombajna,on ne mrda,zato ide guma tu.
Mene sad zanima kako sad tu ispod izgleda taj lim,kako on pomaze da ne idu zrna nazad tu na kostur vetra ,pa zatim napolju na one otvore iznad samog vetra.
@Druškan Video sam te slike,ova slika je od mislim clana Montoye ,ali opet ne kontam kako ovo funkcionise,manje vise tako izgleda i ovaj lim sto ja imam sad,jedino iza ide jos guma ...

Poslednja izmena:
Isto ubacili taj lim prosle godine na 143.. Dok je bila guma gore iznad vetra zrna koliko volis, cureo samo tako.. :rolleyes: Posle te zamene nije mnogo uradio kukuruza, bilo je po koje zrno ali nista znacajno tako da smo ga izgleda resili za njegovog veka dok je kod nas..

Nema sanse ako ima gumena zavesa da baca zrna tu,ona jedina moze da dihtuje sto posto maltene.Ni jedno zrno meni nije bacao sem malo pleve tu iznad vetra u taj otvor prve 2-3 god.E posle kako su misevi nacinjali pomalo tako je bilo i zrna sve vise.
Kod tebe ta zavesa mozda nije dihtovala kako treba,nzm sta drugo.
Meni nema logike kako taj lim radi,on se nikako ne povezuje sa kosturom vetra zar ne ?.

Nazad
Vrh