Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Zašto bi uopšte i prskao još jednom? Sad ti kreću prskanja drugim fungicidima a ulje više i nema smisao, šta si podavio od jajašaca podavio si.
Pogledaj u temi dal kruška dal dunja su spominjali i ekstrasol se valjda zove, slike kad vidiš kao da je fotomontaža ) među poslednje 2-3 strane se spominje, ima slike...možda on može i sada bolje nego kad krene zaraza, pitaj tamo te što su koristili.
Jeste u temi kruška gledao sam...neznam ko je proizvođač tog ekstrasola da ga potražim. Mada koliko sam se raspitivao nema preparata koji direktno pobeđuje te bakterije, zato se i seče i iznosi iz voćnjaka, već možda deluje da samo novi mladari krenu ne zaraženi ali dokle...i fosetil aluminijum ima slično delovanje.
Ovaj podatak sam vec izneo u nekoj temi.Bakar kao kontaktni fungicid spira se ako bude bilo padavina od 25mm.Od prskanja je,kazes,proslo 24 casa,gde se je depozit preparata valjano zasusio i "primio" na koru stabla.I jos jedan podatak,bakarnom ulju si dodao funguran.Bakarno ulje je vec pripremljen kombinovani preparat,poput Plavog ili Crvenog ulja i vec ima u sebi 100 gr jona bakar-hidroksida.Tako da si ti tu dodao jos bakra iz fungurana te tako pojacao koncentraciju istog,a sto opet,moze imati prednost na ovim padavinama koje su te zadesile.Sve u svemu odradice posao do narednog tretmana.Šta mislite da li su kiše što su padale ovih dana, sprale-anulirale bakarno ulje+funguran kojim sam prskao voće, dobro sam ih okupao a kiša je počela da pada otprilike 24h posle prskanja?