Zetor

Kako su se pokazali noviji Zetor Major 80 cl sa Deutz motorom? Ima li ga neko ovde

Jeste narucivali skoro sta od delova za starije serije Zetora? Meni se cini da su delovi poskupeli bas dobro.

Da li je nekog sem mene zezala opruga od rucke za ukljucivanje dw? Malo sam je pritegao ali nije to to,opet ponekad zeza.

Da li neko ima ideju gde staviti hidro pumpu na zetoru 4712? U planu mi je da uradim hidrovolan kao na novjim zetorima bez prednje vuce npr zetor 4320 sa jednim cilindrom na prednjem mostu koji ima dva izlaza sa obe strane i nema poprecnih spona. I da li je neko stavljao razvodnik sa dvosmerne klipove? Odakle ide crevo ka razvodniku a gde povrat?

Video sam da ima pumpa sa nosacem za urausa da se stavi, ide mali kardan od remenice do pumpe, ako je to to. Mislim da tu smeta malo i filter vazduha.
Za crevo od kipe, jel tu da stavi neka t racva i ventil pa sa ulje salje po potrebi na kipu kad treba na razvodnik?

Ево овде се види како оригинална пумпа стоји. Само не разумем што би користио уље из мењача за хидро волан? Направи му се резервоар или купиш оригинал за уље волана и стоји ти код филтера ваздуха. Уље из мењача је САЕ 90 то док се не загреје ти волан не би могао покренути.

DraleTD nisi dobro proučito ko i ja pito je za dve zasebne stvari ,volan i razvodnik.
Imaš na Rositech verziju za Ursus di ide pumpa preko remenice i verziju sa deklom di odgovara original pumpa.

Znam da originalna pumpa ide iza kompresora, ali kod mene na razvodu motora nema ostavljen poklopac ili mesto da se stavi hidro pumpa, a gledao sam da je i kod vecine tih starijih zetora tako. Mozda bi moglo uz neke prepravke ali mi se ne radi to. To deklo razvoda ako ima da se nadje sa mestom za pumpu bilo bi najsrecnije resenje.
Ne bih koristio ulje iz menjaca, stavio bih poseban rezervoar, izvinjavam se ako sam bio nejasan

To sam te i uputio,imaš u trgovini Rositeh
Taj dekli sa razvodom i sve pojedinačne dijelove ili kompletan set za Zetor i ursus

Nazad
Vrh