Zetor

To je stari poklopac krova kabine bk6911 (Slovacka kabina). Ta kabina nije imala fabricki siber. Na nju smo od gore zavarili gornji lim krova od auta, zato sto je siber zaobljen kao i lim krova. Lakse nam je bilo to nego da pokusavamo kriviti lim. kupio sam krov od auta sa siberom sa otpada za 30 tak eura. Koliko ce kostati ceo posao do kraja nemam pojma, ali je zabava za vreme izrade neprocenjiva.
Rece mi jedan drugar: Eee ni tvoja kuca ne pati za budalom!
 
Dobra ideja skroz!!
Hoću dok uhvatim vremena da prepravljam kabinu na 560, ustvari to je kabina stari tip 577 bunkeraš
Zadnju stranu sam sredio, sad hoću da je produžim napred 10cm da bi vrata bila veća i da uradim vrata da se otvaraju od napred da imaju amortizere, teleskopske retrovizore, duboki beli krov sa ventilacijom i grejanjem, znači moraću i šiber

Sent from my moto g(6) play using Tapatalk
 
Ako vec budes menjao krov, napravi prepuste kako napred i nazad tako i sa strane,
Skontao sam , posebno u prolecnom delu setvospremanja i setve da kada krov pravi senku na staklo daleko je lakse izdrzati u ovim nasim limenkama bez klime. Najgori deo dana je otprilike od 11-14 casova kada zvezda najvise przi a tada 10 cm senke oko kabine mnogo znaci (isprobano u praksi).
Ja sam isto hteo da napravim na ovoj kabini to, ali pravim klimu pa za sada odustajem od senke sa strane (napred i nazad ima siljt)
 
Od Zetora
Da pojasnim, Zetor je 80tih i 90tih bio prilicno popularan traktor u Americi, kako klima nije bila dostupna u pocetku neka firma u Americi je krenula da ih radi za Zetore(nemam pojma koja i kako se zove), uglavnom ova klima je skinuta sa jednog takvog traktora uvezenog iz Amerike.
 
Poslednja izmena:
Razmisljao sam i ja o tako necemu al sam natrcao na ovo pa mi se svidelo. Kazu da je kod klima sa auta problem hladnjak jer necistoce znaju da ga zaguse.
A ja sam na ovom hladnjaku imao problem sa zapeklim ventilatorima koji su pre par dana zamenjeni novim Spalovim, a sada je problem sto je prilikom pokusaja odvrtanja jednog creva sa hladnjaka pukla cev.
Pitanje za one koji bolje poznaju tematiku da li je problem zavariti tu spojku za crevo nazad na cev za ove limare koji se bave krpljenjem hladnjaka ili da trazim resenje na drugoj strani?
 
Te aluminijuske cevi se vare!!
Meni su na kamionima varili kod cubi-a
A možeš i novu cev ili crevo uraditi

Sent from my moto g(6) play using Tapatalk
 
Creva ce najverovatnije sva biti nova. Cev je ulaz u hladnjak tu je puklo, al kontam da ce se to zavariti, cekam malo da prodje ovo ludilo pa da posetim nekog majstora. Evo kako izgleda pokidana,a kako ispravna strana:





 
Poslednja izmena:
Moći će!!!
Tačno bi sad počeo sa igrom, ali treba spremati njive za setvu tajkan bi se obesio, bilo bi žaljenje kevi( ona budala opet raskopala traktor)
Sad je virio u moj tel i pita šta će ti šiber, rekoh za traktor kaže sine i podizače ugradi


Sent from my moto g(6) play using Tapatalk
 
Vidi, nije tata lud, mogli bi ga pustiti da se druzi sa nama zbog dobrih ideja;)(y)
Pa ne verujem ni da ce moja klima biti gotova pre nego sto se zavrsi setva. Na tom traktoru moram jos hidrauliku uraditi, pocela je da zeza, i ugraditi hidraulicni volan. tako da ima dosta posla.
A najveci mi je problem sto raskupusani germinator koji je napola ofarban ceka sirom celog dvorista, to hitno moram zavrsavati samo da malko otopli
 
U stvari ima tu jos gomila stvari da se uradi. Traktor smo kupili sa orasje kabinom. Ja sam pretprosle godine kupio ovu usku kabinu sa 5011 od ekipe roma opemljenih brusilicama. Patos nisu znali da skinu pa su ga pewswkli na pola posred menjava i iscupali ga. Kabina je bila u prilicnu ruiniranom stanju. Blatobrani su iskrljani sa svih strana, treba ce i njih reparirati ili praviti nove, nema mehanizama brava na vratima a kako je nova brava oko 50 e kom. cini mi se da cu ugradjivati neke vrave sa auto otpada...
 
@aca74
u pravu si samo sto moje farbanje izgleda isto tako lepo kao ovaj martovski sneg, al nije mi dao djavo mira
Malo šale ne zameri. Ludo vreme. Ko bi se nadao da će sneg čekati proleće i sve planove sjebati. Pored ove covid19 zajebancije sneg je samo dosolio sve.
Ali ništa se čoveku nije otelo iz ruke. Nije stigao samo onaj koji nije krenuo.
 
Nemam sta ad zameram. Nije masina bila da mora ad se farba, al meni nesto doslo, radio as onom 3u1 bojom, al nikako mi se ne svidja, nece ta boja dugo stajati. Opet obecao drugaru da cu i njemu spremiti, a on uvek nesto zuri pa...
Mozda izadje sa jesnom baterijom neofarbanom.
 
Loša je ta 3/1 izgubi sjaj odma
Od sad samo dobra priprema prajmer body992, acril i gotovo


Sent from my moto g(6) play using Tapatalk
 
U pravu si za farbu ali nesto bolje ce morati da saceka da napravim kompresor , ovo sve radim valjcicem.
Ozbiljno farbanje ne vredi bez kompresora
 
Treba mi pomoc oko reglera za zetora.

Uzeo sam novi
28086285f62bf16d97bf1733fb5e884b.jpg


na starom imam oznake
D+
DF tu idu dve zice na jednu buksnu.
D- koliko vidim to je masa.

Na novom imam

54 to je nesto sa brave ?
D+
DF
B- da li je B- masa ,kao D- ??

D+ i DF bi trebalo da su iste oznake kao na starom , ali nemam 54 na starom ?
 
Nazad
Vrh