Zetor

Isao sam danas u Golubince sa drugom da gledam ovog zetora 7245

https://www.polovniautomobili.com/traktori/20009778/zetor-7245?

Tako nam je sve lepo izgledalo na slikama i u opisu preko telefona da smo odmah poneli 12.000e sa nama koliko prodavac trazi, da ga kupimo. A onda kad smo stigli videli da ni nalik nije kao sto oglas govori. Klasika.

Nece da upali na kljuc vec direktno preko alnasera, Nema rucicu za stelovanje desne poluge a dole mehanizam zapekao, Prednje gume lose i to na jednoj veliki bajlok, a zadnje takodje lose 16.9-28 koje daje uz traktor. Na njemu su uske gume i za njih trazi 1000e doplate.
Volan moze samo da se savija u desnu stranu a u levu nikako. tj ide jedva nekako mehanicki. Sediste poderano unutra, ventilator desni radi i ne moze se iskljuciti jer nema prekidac, a levi ventilator ne radi. Voda nije u sistemu a creva losa. Ne radi neka signalizacija.
Hidraulik radi samo kada je i kardan ukljucen i to u skroz donjem polozaju gde bi trebalo da radi samo pumpa, a inace ta rucica zakucava i ne moze se ni paliti ni gasiti lako kardan tj brlja polozaje. Rucica za tri polozaja hidraulika ne moze da mrdne.
Da Bog mili sacuva kako fino preko oglasa izgleda a uzivo macka u dzaku.
Eto ja prodjoh uzalud 400km da ne predje neko drugi.

Nisi jedini. Ja sam kod njega išao plug da gledam, izvaren, kriv, loši raonici, a u priči sve najbolje. Pošto je onaj 6340 iz Koceljeve?

Poslednja izmena:
Jako lepe traktore ima po oglasima. Sve male satnice, ja sam više puta sa zetom komentarosao da sam skeptičan i ne verujem u te sate. Ispostavilo se da sam u pravu.
Koluko za 5211 traži, da li ste njega pogledali!

Eto, a ja sam se sa Draganom brzo i lako dogovorio kad sam uzeo 7245 od njega, traktor je bio bas u fabrickom stanju. Bas sam zadovoljan sa traktorom, odradio skoro 3700 rs od oktobra 2014.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Isao sam danas u Golubince sa drugom da gledam ovog zetora 7245

https://www.polovniautomobili.com/traktori/20009778/zetor-7245?

Tako nam je sve lepo izgledalo na slikama i u opisu preko telefona da smo odmah poneli 12.000e sa nama koliko prodavac trazi, da ga kupimo. A onda kad smo stigli videli da ni nalik nije kao sto oglas govori. Klasika.

Nece da upali na kljuc vec direktno preko alnasera, Nema rucicu za stelovanje desne poluge a dole mehanizam zapekao, Prednje gume lose i to na jednoj veliki bajlok, a zadnje takodje lose 16.9-28 koje daje uz traktor. Na njemu su uske gume i za njih trazi 1000e doplate.
Volan moze samo da se savija u desnu stranu a u levu nikako. tj ide jedva nekako mehanicki. Sediste poderano unutra, ventilator desni radi i ne moze se iskljuciti jer nema prekidac, a levi ventilator ne radi. Voda nije u sistemu a creva losa. Ne radi neka signalizacija.
Hidraulik radi samo kada je i kardan ukljucen i to u skroz donjem polozaju gde bi trebalo da radi samo pumpa, a inace ta rucica zakucava i ne moze se ni paliti ni gasiti lako kardan tj brlja polozaje. Rucica za tri polozaja hidraulika ne moze da mrdne.
Da Bog mili sacuva kako fino preko oglasa izgleda a uzivo macka u dzaku.
Eto ja prodjoh uzalud 400km da ne predje neko drugi.
Uhhhh...nemoj me pogresno shvatiti nije do toga da bi te hteo zajebavati ali kako sam procitao tvoj post pomislio sam...ejjj...pa jbt onda sam ja ipak dobro prosao sto sam uzeo 6911 za 4000e sa nekim greskama kad traktor od 12000e ima takve greske!😱

Pa pazi ne mozes porediti ta dva traktora. Ja sam do skoro imao 5711 tj kao sad taj tvoj, i kupio 7011 u jako pristojnom stanju i osecaj je kao kada iz juga sednes u mercedes. Jos se navikavam na lep osecaj u poredjenju sa predhodnim trsktorom.
E ssd na to dodaj da kod zetora prednja vuca vredi kao ceo trsktor solas i doci ces do 12.000e 🙂
A ovaj traktor iz Golubinaca ko kupi, morace ga odmsh poprsvljati jer je neisprsvan za rad. Znaci, odmah mora krenuti sa majstorima, pa smo odustali.

I jos me kopkalo, kada sam otkrio sve te mane i pokazao ih vlasniku, dal ce korigovsti cenu, i nije hteo ni malo da koriguje kao da prodsje isprsvan traktor ps jos i "jeftin".

Pa pazi ne mozes porediti ta dva traktora. Ja sam do skoro imao 5711 tj kao sad taj tvoj, i kupio 7011 u jako pristojnom stanju i osecaj je kao kada iz juga sednes u mercedes. Jos se navikavam na lep osecaj u poredjenju sa predhodnim trsktorom.
E ssd na to dodaj da kod zetora prednja vuca vredi kao ceo trsktor solas i doci ces do 12.000e 🙂
A ovaj traktor iz Golubinaca ko kupi, morace ga odmsh poprsvljati jer je neisprsvan za rad. Znaci, odmah mora krenuti sa majstorima, pa smo odustali.

I jos me kopkalo, kada sam otkrio sve te mane i pokazao ih vlasniku, dal ce korigovsti cenu, i nije hteo ni malo da koriguje kao da prodsje isprsvan traktor ps jos i "jeftin".
Ja se slazem sto si napisao...nego cisto znas ono...triput veca cena a opet problemi...inace bas sam danas rekao nekom da bas i NEMA od cega izabrati "najbolje"

6911 sa širokom kabinom nije isti kao 5711.Šta misliš,koliko je bolji 7011 od njega.Ne mogu da se setim koliko si ti tvog platio.

Traktor 6000e sa prevozom i odmah jos 1000e jer je dosao bez donje poteznice, prednjeg nosaca tegova, hidro volana + sredjivanje grejanja. Znaci izasao me je 7000e sto je po meni super u odnosu na to sta sam dobio i na ove lude cene ovih dana.

Moram da pohvalim 7211/7245 da je prilicno tisa kabina od moje. Valjda ima onaj zuckasti deblji tapacirung dok je kod mene to tanje dosta.

@markokg1982
Ako trazi za takvog zetora, u takvom stanju 12000 e onda do moga.
Pa da zelim svog 7245 prodati kako izgleda a i funkcijonalnost kakva mu je, trebao bi traziti 15000 bez da spustim dinar, pa ko zeli da ima takav traktor nek izvoli.

Eto mi smo 7245 platili nekih 11700e.Motor, mjenjač i hidraulika nema problema baš, sve je ispravno i sve radi, svaka ručica i prekidač. Od ulaganja je bilo automatska kuka, tegovi i prednje gume mada su stare mogle još, bili smo malo skeptični jer je komplet ofarban ali eto na kraju se dobro pokazao.

Mnogo ljudi bezi od ofarbanih traktora. Svodi se na to neko lickanje za prodaju. Ja sam mom prodavcu zahvalan sto ga je ofarbao i to jako lepo, da ne moram ja.

Idemo sutra da pogledamo jos jednog 7245. Valjda budemo imali vise srece.

Nazad
Vrh