Zetor

Za druga iz sela.
Kad sam ja skoro kupio ovog mog 7011 i kad je dosao i usao u Cesku kabinu i provozao ga, odusevio se toliko da je potraga odmah prenula pa svakodnevno pratimo oglase. Samo on radi vise zemlje od mene pa mu treba i prednja vuca pogotovo zbog izvlacenja stajnjaka na neke nagibe.

Meni prednja vuca definitivno nije potrebna nizasta, a i sad sam tek video koliko manji ajnslag bih imao, sto mi ne odgovara nikako.

Za druga iz sela.
Kad sam ja skoro kupio ovog mog 7011 i kad je dosao i usao u Cesku kabinu i provozao ga, odusevio se toliko da je potraga odmah prenula pa svakodnevno pratimo oglase. Samo on radi vise zemlje od mene pa mu treba i prednja vuca pogotovo zbog izvlacenja stajnjaka na neke nagibe.

Meni prednja vuca definitivno nije potrebna nizasta, a i sad sam tek video koliko manji ajnslag bih imao, sto mi ne odgovara nikako.
Šta drug trenutno vozi od traktora?

Za druga iz sela.

Kako ti prednja vuča nije potrebna nizašta?

Kako ti prednja vuča nije potrebna nizašta?
Pa zato sto obradjujem samo mojih 5ha zemlje, nemam jednostavno potrebu za njom. Za ovako malo zemlje da doplacujem cenu jos jednog celog traktora, nema smisla ni potrebe.
Vec 10+ godina sam sve uspesno radio sa laksim i slabijim zetorom, a sada sa ovim traktorom je sve mnogo lakse. Vec sam orao sa njim i vukao roto drljacu. Mnogo je mocniji od traktora koji sam eto godinama koristio uspesno. Ostale radove lakseg tipa da i ne pominjem.

Kada sam juce isprobavao 7245 tj traktor kao moj samo sa prednjom vucom, video sam da je prilicno velika razlika u ajnslagu i to bi me remetilo za neke moje radove.

Jednostavno, ne vidim potrebu i ne vidim isplativost da platim umesto 6.000e celih 12.000e zbog prednje vuce za ovako malu obradu zemlje.

Pozdrav, evo da i ja napišem nešto nakon 2 godine odsustva sa foruma.

Prvo bih iskoristio priliku da čestitam Marku na kupovini 7011!Ne čudim se što je napisao da je prelazak sa 5718 na 7011 bio kao iz Yuga u Mercedes.Ipak je na 57-maku motor koji vuče poreklo od prastarog Z-4001 (sa 4011) iz 1962 godine, koji je onda vremenom dorađivan i pojačavan pa se od 47 stiglo do 55 konja (4011/4511->5511/5711)...U 7011 je motor nove generacije iz 1977. (kao i na 6911), dakle tehnološki 15 godina mlađi, mnogo "oštriji" na gasu itd itd....

Što se tiče prednje vuče i ajnšlaga.

Češki prednji most kakav imaju modeli od 6745 do 7745 i nakon toga poneki iz serije 43/53/63/7340 - zaključno sa 1997 godinom kada su prestali da se ugrađuju (a od pre 5-6 godina i da se proizvode u kompletu kao ceo sklop) i od tada bi trebalo da su ugrađivani samo Carraro.

Prepoznaje se po velikim glavama reduktora i livenom srcu na koje se šafi samo obruč felne.Vide se i krstovi poluosovina, koji se vrte unazad.
Nos traktora sa ugrađenim tim mostom stoji "u vis". Taj most je koaksijalno ovešen, te mu kardan nema zglobova.

Prednosti:
- češki most je teži, grublji i ima veću nosivost, relativno jeftini delovi...jednom rečju - MRCINA.

i nedostaci:
- komplikovan, glomazan, mali ajnšlag, uzdužni bolcn visoko iznad mosta, pa na nagibima traktor menja težište

Carraro, prednosti:

Jednostavnije i modernije konstrukcije, ugao zakretanja točkova do 55 stepeni, serijski LSD (klizna špera), prednje kočnice (na modelima xx41),
koaksijalna montaža s kardanom bez zglobova, dozvoljen veći bočni nagib....

i nedostaci:
- relativno lagan (skoro duplo od češkoga) pa mu treba više tegova, cena delova....

Postoji i "laki" prednji most kakav se ugrađivao na 5245 (ali i na 6245 - po želji kupca) i starije modele (sa menjačom kod volana) zaključno sa 5745...On ima malo veći ajnšlag od ovog "teškog" ali je lakši i dosta "nežnije" konstrukcije (lakši za polomiti)....

Izasao u oglasima jedan 5245,mislim da je kod Milana iz Rume14500e.

Poslednja izmena:
A evo u Hrvatskoj cena

Послато са RMX3263 помоћу Тапатока
b0ee663f38e126d3f4aa990c01a9652e.jpg

Svemu je otisla cena gore, i novi traktori su skuplji za 4-5 hiljada eura nego sto su bili prosle godine.
Meni kad su nudili 11.000€ za 6211 u full stanju pa se dosta ljudi smejalo da samo glup moze dati te pare. Pa sad sami zakljucite da nema dobar traktor za malo para. Ako nesto valja to mora i da se plati.🙂

Pozdrav,posavetujte me....gde nabavljate KVALITETNE rezervne delove?Ima tu kod nas jedna prodavnica za zetor i ursus traktore u Cantaviru,ranije za ursus sam nabavljao tamo delove,pa nesto i iz Pal Beograd...onda ima jedan stariji covek iz Backog Petrovog Sela...znam da postoje jos dve firme Krokus i Lazaro...imate nekog proverenog prodavca?

Pozdrav,posavetujte me....gde nabavljate KVALITETNE rezervne delove?Ima tu kod nas jedna prodavnica za zetor i ursus traktore u Cantaviru,ranije za ursus sam nabavljao tamo delove,pa nesto i iz Pal Beograd...onda ima jedan stariji covek iz Backog Petrovog Sela...znam da postoje jos dve firme Krokus i Lazaro...imate nekog proverenog prodavca?
Ja kupujem uglavnom u Čantaviru, ili u Senti u Ler-u

Nazad
Vrh