Zetor

Pozdrav svima, ima li neko preporuku ili ideju kakav servo volan ugarditi u zetora 4511 stari tip?

Imam problem
5011
Ona cev od kocke hidraulika do cilindra
Nikako je zadihtovati, cilindar deblji od starog cev ne leži ravno
Najeb u pm

Sent from my moto e5 using Tapatalk

kako ja da resim kada dize recimo nodet 4 reda digne je ali cuje se pumpa da radi moram malo pomerit polugu na dole.nesto sam dobijo bolje stelovanje zavrtnja od pozadi ploce za reagovanje u oranje ali jos nije to dobro.skidao sam ga vec dosta puta kvario do zadnjeg srafica i gumice i ne vidim kvar pumpa na kipu daje 170at

Našao sam problem
Slavina za brzinu dizanja ne radi kako treba ona gore na ploči
Na njoj propusti
Ja je nisam pipnuo, samo sam zamenio gumice na klipiću i leptirasti ventil
Verovatno je zato i bila raskačena sa poluge na patosu kabine??
E sad treba je rešiti!!
Napravio sam ispitni sto za kocku ne pitajte zašto!!
Krv mi je popila!!!!

Ili izbaciš to napolje i rešena stvar
Plivajući svakako loš
Napolje izvući jedno crevo do dvesekcijskog razvodnika
Jedna jednosmerna sekcija za poluge, druga dvosmerna za kipu i izlaze za šta već treba
Ili redjati koliko god treba sekcija!!
To bi bilo full kao na starim MTZ82

Interesuje me vase misljenje...jesenas sam gledao neke zetore da zamenim mojeg c355 za malo jaci i sa kabinom da bude....tada nisam uspeo naci koji mi je odgovarao budzetu...inace gledao sam tada 5718,6718...i sad ajde da ponovo malo razgledam...i kao da su cene jos vece...nesto sto vredi pominjanja odmah negde oko 4000 evra...i bez ljutnje...ali jeli to realno????Kao sto rekoh imam c355 koji je vrlo slican i znam da su to dobri traktori sa relativno jeftinim ordzavanjem...ali bilo kako gledano...ipak nije to malo puno???😱

Pa Zetori su uvijek bili na cijeni i to je tako, ja sam svog 7245 platio 11800e mada on toliko ne vrijedi sigurno, neka realna cijena bi bila za njega nekih 9500e.Ako već tražiš drugi traktor traži nekog duplaka tipa 6045 ili 7045 jer isto su dobri.

Pa Zetori su uvijek bili na cijeni i to je tako, ja sam svog 7245 platio 11800e mada on toliko ne vrijedi sigurno, neka realna cijena bi bila za njega nekih 9500e.Ako već tražiš drugi traktor traži nekog duplaka tipa 6045 ili 7045 jer isto su dobri.
Za moje male povrsine je suvise velik izdatak 9-10 hilj evra,ne isplati se,zato sam gledao te jeftinije

Ako se dvoumis izmedju 57xx ili 67xx obavezno idi na jaci traktor tj na 6711/6718 jer su gabariti identicni a tih 10hp svakako moze da zafali.

Ako se dvoumis izmedju 57xx ili 67xx obavezno idi na jaci traktor tj na 6711/6718 jer su gabariti identicni a tih 10hp svakako moze da zafali.
Tako sam i ja mislio...ja ne znam sta je sa ljudima...ima u nasem selu jedan 5718,otisao sam pogledati,uopste nije u pic pic stanju....kad ono trazi 4800...pa jel on normalan?😡 iskreno nasao sam cak i 6911 po nekoj (meni) prihvatljivoj ceni od 3300 evra...ali ima da se naradi na njemu u takvom stanju je 😤

Tako sam i ja mislio...ja ne znam sta je sa ljudima...ima u nasem selu jedan 5718,otisao sam pogledati,uopste nije u pic pic stanju....kad ono trazi 4800...pa jel on normalan?😡 iskreno nasao sam cak i 6911 po nekoj (meni) prihvatljivoj ceni od 3300 evra...ali ima da se naradi na njemu u takvom stanju je 😤
Po meni je mnogo bolje odmah odvojiti vise novca za pristojniji traktor.
Skoro je nemoguca misija da sa posle ulozenim novcem dobijes traktor koji je vec takav dobar u oglasima sa visokom cenom.
I kao sto rekoh, odmah idi na jacu varijantu.
Pre dva, tri meseca sam prodao 5711 i kupio 7011. Razlika u snazi je tolika da sam ljudima postao dosadan, i pitam se dal je onaj moj 5711 imao i 40hp umesto 55hp, ako verujes.
A sada sa manje gasa obavljam neke teze poslove pa verujem da nema puno razlike u potrosnji.

Ili izbaciš to napolje i rešena stvar
Plivajući svakako loš
Napolje izvući jedno crevo do dvesekcijskog razvodnika
Jedna jednosmerna sekcija za poluge, druga dvosmerna za kipu i izlaze za šta već treba
Ili redjati koliko god treba sekcija!!
To bi bilo full kao na starim MTZ82

Uspeo sam da kastriram kontrolu vuce na zetoru , problem se banalno rjesava ali nisam znao dok mi nije receno. Sad mir bozji u sejanju , povuces rucicu on dize spustis on spusta , nema vise na po njive kurvanjski da digne 10cm pneumatsku tek toliko da ne sije.
A ta kontrola vuce zivce mi godinama unistavala :ROFLMAO:

Ovih dana sam svasta kupovao i mogu vam reci da je Krokus iz Goloboka POLUDEO sa cenama. Bukvalno su duplirali cene za neke proizvode.
Eto, termostat je iz primera duplo skuplji.
Kupo sam sada i novu vodenu pumpu.
U Krokusu pumpa iz Turske kosta 4500 din a Poljska 8300 din dok u Pal Beograd radnji kosta Ceska pumpa 3950. Znaci kao sto rekoh, duplirapi su cene.
Cene nisu duplirane, nego su cene otisle gore i u Češkoj pa zato su i u Krokusu podigli cene svih rezernih delova.
A vec ako smo kod vodene pumpe, Original Zetorova vodena pumpa kosta 95€
A ta pumpa sto prodaju u Palu nije videla nit O od Originala, tako da i kineska je bolja od te sto nudi Pal. Nemojte nasedati na to sto su napisali da je Original jer nema veze sa vezom.
Kako otislo gvozdje gore tako i rezerni delovi idu gore.

Nisam pomenuo nigde da je originalna Ceska, vec da su mi rekli da je Ceska. A sad da li je, to vec ne znam, ali eto pumpa za sada fino radi. Videcemo da li ce dugo i trajati.

Nazad
Vrh