Zetor

Ručka (velika) se nalazi pored male ručice kardana sa kojom se uključuje kardan.Posle radiš samo sa tom velikom ručkom.Jedino kada je ručkom isključen kardan ne radi hidraulika.Za branje,presu-idealno.
Nije to što si napisao_Ovo imaju serije sa 9-kom
Ipak mislim da se radi o istoj rucici - bar po opisu. Znaci s desne strane je rucna kocnica, a leve kardansko kvacilo koji se mozde koristiti kad je traktor a pokretu. Znaci dole ima 4 rucke s desne ka levu stranu: velika (rucna kocnica), mala (brze/spore), mala za prebacivanje za kardan 540/uzavisnosti od brzine, hidrauliku..., pa opet velika (kardansko kvacilo) po "izgledu" kao rucna.

Ipak mislim da se radi o istoj rucici - bar po opisu. Znaci s desne strane je rucna kocnica, a leve kardansko kvacilo koji se mozde koristiti kad je traktor a pokretu. Znaci dole ima 4 rucke s desne ka levu stranu: velika (rucna kocnica), mala (brze/spore), mala za prebacivanje za kardan 540/uzavisnosti od brzine, hidrauliku..., pa opet velika (kardansko kvacilo) po "izgledu" kao rucna.
Tako je ali to nemaju 4711,4718,5711...

Oko 8500e. Ni sam ne znam sta je pametno.. mislim da je ovo povoljna cena za ispravan traktor kome treba sminka.
Cene su im neksko najnize 10.500e tako ds je rszlika minimum 2000e.
A navodno je traktoru odradjen motor u Francuskoj, ulje, antifriz i zamenjene su obe vucne lamele.
O traktoru bez prednje vuce nemoj ni razmisljati,a sta je urajeno a sta treba a se uradi kazace ti se samo posle par hektara...

Oko 8500e. Ni sam ne znam sta je pametno.. mislim da je ovo povoljna cena za ispravan traktor kome treba sminka.
Cene su im neksko najnize 10.500e tako ds je rszlika minimum 2000e.
A navodno je traktoru odradjen motor u Francuskoj, ulje, antifriz i zamenjene su obe vucne lamele.
Za 8500 prednje gume loše, treba šminka itd
Uzmi Rusa 820 i da te Bog vidi, i sigurno 20g mladjeg od tog zetora

Sent from my moto e5 using Tapatalk

Koristimo jedan 4718 koji ima tu rucicu kao sa slike sto je postavio kolega Bosonoga. Bas je super u nekim operacijama. Vama bi dobro dosao i za rasturivac stajnjaka...
Ja imam to.Samo treba smanjiti gas pri uključivanju.Ja stisnem kvačilo i onda polako puštam.Kod isključivanja nema problema-radim bez kvačila.

Tako je. Mislio sam da to zavisi od godine proizvodnje, ali mozda je do opreme. Koristio sam jednom Zmaj 487 rasturivac stajnjaka (valjda je az oznaka, mozda na kraju ima S) par prikolice rasturao 4718... E... Tad je spasila situaciju ta rucica... U pokretu samo ukljucim kardan, i kad stignem gde tacno treba, samo polako spustim "rucnu" sa leve strane i ne trebam da stanem i ukljucujem kardan na sred njive gde traktoru bas i nije sve jednog da krene pod tom teretom...

Tako je.To ima kod mene na 5911.Ne mogu link da otvorim.

Poslednja izmena:
Ova slika je bila iz uputa za korištenje za 4712-18. Nešto se link sjebao pa neće da otvori sliku. A imaju upute za korištenje i ovdje na forumu.

Za 8500 prednje gume loše, treba šminka itd
Uzmi Rusa 820 i da te Bog vidi, i sigurno 20g mladjeg od tog zetora

Usao zetor u krv.
Traktor je sada u Pancevu. Ici cu da ga vidim i detaljno uslikam. Za sada imam samo neke slike kaljavog traktora direktno iz oranja.

Luka, hajde ovih dana da ga pogledamo zsajedno? Mozemo se u porukama dogovoriti oko detalja, troskova itd. Znacilo bi mi. Ja sam mot trsktor znao u dusu a kod ovog modela ni brzine ne znam.

Kolega osim što sam pretrpan poslom, jer mi matori operisan pa je sve oko marve na meni + moj posao preključe sam dobio i omikron
Tako da evo ležim dok kolega namiriva marvu

Nazad
Vrh