Zetor

Hvala na odgovoru. Moram majstoru da skrenem paznju na sve ovo. Bas jed a cekam da pogledam sta se desava unutra.
A onu malu sisicu sam polomio dok sam probao da ispustim vazduh. Videcu taman da ovom prilikom to kod strugara sredim.

Ta sisica je sastavni deo cilindra tako kada ga kupis novog dobijas i nju .

Nisam siguran no trebalo bi da je pored kupole gde ulazi rucica menjaca ka nazad . Sama sipka je zavarena ispod sarafa 2x mm, nije klasicni merac . Proveri dali je ovako .

Ima li neki povoljan Zetor od 60-70ks da se prodaje? Po mogustvu sa dve brzine kardana....

Poslednja izmena:
Korektno odradjena prikolica. Jedina primedba sa moje strane je sto bi oslonac kardana(na prikolici) trebao biti malo bolje resen, jer vidim da malo vise baca.
Jeli ovo prateca osovina, nekog lakseg kamiona? Kako si izvrsio sinhronizaciju? Lancanicima?
Da vam odgovorim umesto miksera, kada ide kardan direktno, ne preko menjača, prazna prikolica počinje da se uvija i skače i veoma je nesigurna vožnja, dok kada je prikolica pod teretom, motoru je veoma teško da sve to pokrene. Tako da je moje mišljenje, da za tim nema potrebe.
Posto je off, mogu moderatori par postova da prebace u temu o prikolicama.

Pre neki dan sam merio Zetora sa prikolicom i ispada da je težak oko 2600 i nešto kg, a u saobraćajnoj piše 3060 kg. Rezervoar je bio pun, skoro do čepa. Da li negde imaju da se kupe tegovi što se kače na zadnje točkove?

Pa i ja sam bio ubedjen da je tezi jer svi kazu da su zetori mnogo teski. Kad sam se raspitivao za jedan 5245 svi su me ubedjivali da je oko 3200-300 kg. Ja reko to u brdu sam sebe jedva vuce i odustanem od njega. Sad verujem da je i on tu oko 2500-600 kg.

Za koliko bi bio brzi 6011 ako bi stavio 16.9 umesto 14.9?
Da li se razlika u brzini primecuje?
I koliko je pametno da uradim takvu zamena uz moju doplatu naravno.

Poslednja izmena:
Ako ides pozadi 16,9, trebalo bi da ti prednje gume budu 7,50-16.Mislim da je razlika zanemarljiva, Zetori te serije 5011-7045 su poznati kao malo sporiji traktori ,sto i nije tako lose ako gledamo sa jedne strane, medjutim u transportu to je malo problem.

7.50 16 cu staviti napred svakako. Posto su one za zamenu.
Ali zadnje bi stavio 16.9 zbog transporta.
I u spremanju bi bilo ekstra, ali se pitam kako bi bilo za oranje i setvu?

Nazad
Vrh