Zetor

U Krokusu nema, takodje ni u Kisacu, kod koga u Rumi, kod nekog sto prodaje opruge ili delove za Zetora?

Evo viber broja telefona gde Mariji Muhi mozes poslati sliku telefonom da ti kaze da li ima taj deo ili ne. Lakse je slikati i poslati, i sve to naravno besplatno i brzo, nego da joj telefonom objasnjavas. Tako sam ja skoro radio

+380730801301

A broj mobilnog joj je 063536120

Korektno odradjena prikolica. Jedina primedba sa moje strane je sto bi oslonac kardana(na prikolici) trebao biti malo bolje resen, jer vidim da malo vise baca.
Jeli ovo prateca osovina, nekog lakseg kamiona? Kako si izvrsio sinhronizaciju? Lancanicima?

Taj kardan sam nastavio dva samo radi probe sav je uvijen,dolazi tu drugi. Uskladjeno sa dva lancanika,dif.je od zastave mnogo mocan,jedino gubim kipu na stranu. Da je jaci traktor napravio bi mu prednju vucu,ovako nema svrhe malo je glupo sto nepase u sporim samo u brzim.

Tada bi bio 6x6, i peo se uz 'masnu banderu'..:osmeh:

Onako, cisto radi informacije pitam:
Kako bi se ovo ponasalo na asfaltu u transportu da se iskljuci pogon traktora, a da se ukljuci prikljucno vratilo, dali bi funkcionisala ekonomicna transportna brzina? Posebno sto Zetor verovatno ima dvije brzine priklj.vratila.

Mikser, bi li postavio slike kabine tog zetora, lepo je zatvoren pozadi čini mi se... Ja imam problema sa vratima, često otpadnu sa šarki a vidim da su kod tebe kontra zavarena, jel to bolje rešenje? Hvala u napred

Ja sam ih namerno kontra okreno i ugradio gasne amortizere,onako je bilo uzas kad je traktor okrenut uzbrdo nemos izaci od vrata nikako. Zadnje staklo sam namerno stavio do dna blatobrana i dole neka cirada koju mozes saviti leti. Mislim da ona nije od zetora,tako sam ga kupio.

Ovaj nema dve brzine kardana,samo540. Nisam probo po asfaltu dok stignem cu,po makadamu jesam samo ceprka.
Bikibole@ neznam sta ti smeta jel nije tema zetora il smo svi nepismeni,da stavimo u prikolice nekom ce smetati sto pominjemo traktor.

Imam problem, u pitanju je mali zetor 2511 ima li netko shematski prikaz kako ufaziti motor(paljenje), na traktoru se popustio jedan vijak u bosch pumpi, skinuli smo pumpu motor nije nitko okretao ali nece da upali baca gorivo na dizne ali nece paljenje se razišlo vjerovatno .. :sta:

Zar nema spojena dva zuba da ne moze da se okrene pumpa ? Skine se ventil dekla od recimo drugog da se dovedu ventili na vagu tada bi trebao da baca na prvi gorivo .

Ja sam ih namerno kontra okreno i ugradio gasne amortizere,onako je bilo uzas kad je traktor okrenut uzbrdo nemos izaci od vrata nikako. Zadnje staklo sam namerno stavio do dna blatobrana i dole neka cirada

Aj molim te slikaj kako je sve izvedeno ako ti nije problem... Konacno sam nabavio malo alata pa hocu da sredim moju drtinu... :) od buke u kabini, sa oranja dolazim slomnjen, od rupe pozadi sa spremanja dolazim prasnjav kao rudar, ponekad iskacem za vratima da se ne polupaju stakla... Ma milina! A kad prodjem selom, ljudi me gledaju kao da sam traktor uzeo sa snimanja "Pobesnelog Maxa" :haha:

@telnett kada se pumpa ubacuje ima ona caura sa slicovanom rupom sve to stoji "majstor" je iscupo pumpu i mene zovnio al je okreto motor, ugl paljenje se sigurno razislo rjesio sam mu p,vp i doso ajd nabacit cu gore spojim pumpu pocnem palit nema nista dima na auspuhu skinem cijevi gorivo pumpa baca, dalo bi se to pjeske natjerat na vagu i okretat lagano samo pumpu, ali to je sporo i tamo tesko izvodivo, rastavi cu ga danas na pola pa probat ufazit mora imati nesta u razvodu ...

jedna stvar vezano za kocnice.. Kada sam ispustao vazduh pokusavajuci da povratim odlicne kocnice, za levu stranu je to odlicno ispalo ali desna nece da koci. Odvio sam onaj sraf koji drzi resetkasti lim kako bi okom video sta se desava, i vidim da su paknovi mokri od ulja i da pri kocenju jednostavno kliza umesto da koci. Kako se ovo resava tj koliko je komplikovan kvar i sta sve moram da skinem? Sta je tu stradalo?

Nisi mogao da vidis pakne jer su one unutar dobosa video si trake od rucne kocnice . Prvo lezi ispod traktora i tacno ispod dobosa trazi rupu u odlivku/kucistu koju je verovatno zapusila zemlja i procackaj je jer ako nesto pusti semering od poluosovine to se zadrzava kod dobosa i kvasi ga .
Za skidanje dobosa i pakni treba da se skine kompletna sunka . Do pakni mozes doci sedino delimicno na otvor gde je sisica za luftiranje . Tu mozes spricnuti benzina da opere ulje pa mozda povrati kocmice . Ne bi trebao da curi jako ulje na poluosovinama ipak si skoro to radio tj to je morao skinut da radi menjac a par oringova i gumica se naravno menja kada se vec radi .

Posto sam sve ostavio kako jeste, juce dok sam orao jednu njivu, samo mi skroz propadose kocnice. U par navrata pokusaja kocenja mi je nestalo svo ulje u cantri. Nesto se ozbiljno desilo. Creva su cela i suva. U sredu najverovatnije rasturam jednu desnu cizmu koja je vizuelno mokra, a mozda budem morao i obe da skinem.
Pretposavljam da je u pitanju cilindar? Sta jos moze da bude i cemu jos imam prilaz? imam li prilaz semeringu od poluosovine ako je mozda on u pitanju?

Dok je leva kocnica pre neki dan super proradila, ipak je nozna papucica nekako hvatala nisko. Jel postoji neko stelovanje da hvala kocnica vise?

Moze da bude unutrasnji cilindar i glavni kocioni a posto je nestalo ulje u kantici rekao bih da su unutrasnji . Kada se odvrnu srafovi sa bloka diferencijala izlazi napolje "sunka" i "vrat" zajedno . To mora da vas je bar trojica ili dizalica . Kada je sve napolju skine se seger i svuce dobos i dolazis do pakni i cilindra .Ako su pakne masne a jesu operi ih u benzinu/vrucoj vodi i osmirglaj ne moras menjati samo ce neko vreme malo slabije kociti dok ne legnu . Ako su zapekli stiftovi/osovine sto drze donji deo pakne kada izvadis osovinice oturpijaj ih malo da imaju lokera onda tesko zapeknu ponovo nemoj ih podmazati .

Mozes tada da zamenis semering koji je na dekli od bloka par o ringova i zvezdastu gumicu koja dihtuje izmedju poluosovine i dobosa . Preporucio bih ti da ne narucujes gumice naslepo nego da odes i uzmes sa uzorkom . Kocioni cilindri fragokov slovacka su ok tj njih sam stavio pre par godina .

Nazad
Vrh