Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Znam ko je,uspeo je da proda rajku.Ne znam komso, al to im je cena... Prodao je Rakovicu 65 2012 god za 8000 i kupio Zetora...
jel onog iz Rume?
Našao sam na jednom od foruma kako se ugradjuje mjerač pritiska ulja, veoma je prosto i nije ni skupo, danas sam gledao cijene. Evo kako to izgleda, slike sam posudio
![]()
![]()
Problem mi je jedino ovaj zavrtanj kojim se crijevo veže na otvor u bloku motora. Zna li neko koji je to navoj? Znam da je M10 ali ne i koji je korak. Negdje kažu da je M10x1 a negdje da je M10x1.5.
Razlika je to da je slovenacka i manja kabina i da nije tako dobro zvucno izolovana kao ceska.Pitanje za poznavaoce Zetora. Koje su razlike između slovenačkih i čeških kabina što su se ugrađivale na zetora 7011. Gledam po oglasima češke su tapacirane, imaju grejanje, a slovenačke uglavnom bez grejanja i nisu tapacirane. Kakva je razlika u zvučnoj izolaciji? I koje su još razlike? Da li su se slovenačke kabine ugrađivale kod nas u predstavništvu ili su iz Češke sa takvim dolazili. Bilo bi lepo kad bi se neko setio otprilike cenovnika iz tih 80-ih godina i razlike u cenama zbog kabina pa da napiše.
Taj Zetor iz Rume dosta dugo je stajao u oglase mozda vise od 1. god... Gledao sam ga i ja u oktobru na vasar,trazio je 9000, neki stariji covek preprodavac je prodao taj traktor. Na oko nije izgledao lose,cini mi se da je i neki caln foruma bio da vidi taj traktor al nije bio odusevljen. Kolko je stariji od Rakovice tolko je i bolji...
Hvala Marko! Juče sam gledao cijene dijelova i našao sam zavrtanj sa otvorima za prolaz ulja i rekli su mi da je to navoj M10x1.5mm. Uzeću onda taj i probat, ako ne ide onda ću dati da mi neko napravi. Što se crijeva tiče, nije problem ni ono jer imam u blizini firmu koja radi crijeva za hidrauliku. Kod njih sam napravio crijeva za gorivo za Hurliman H-360, izašlo me desetak eura (doduše holenderi su bili moji) a crijevo može da podnese pritisak od 250bar i 200 stepeni temperature i ne može se slomiti ili presjeći običnim nožem, spolja gumirano a iznutra metalna mrežica, pa neke plastike, izolacije, teflon šta već. Najbolje bi bilo da i za manometar uradim kod njih crijevo, najsigurnije je.
Navoj bi trebao da je M10x1 jer je 10x1,5 standardni(krupan) korak za M10.
Daleko je bolje napraviti vezu bloka i manometra sa bakrenom cevcicom 6x1(kao za kocnice), jer tada je sigurno za sva vremena, a gumeno ce puci kad tad(i to verovatno u najgorem momentu).
Zamisli da ti pukne to crevo po noci, kakva bi havarija nastala..