Zetor

Da, izjednacava pritisak kad su pedale spojene. Preporuka je remontovanje celog sistema. Tako sam na bratovom 6911 i na mom U 355 uradio nove cilindre i cevi pre 7-8 godina i dan danas rade bez problema. Nije veliko ulaganje, a zivot od toga zavisi.

I ja sam dosta kocnica radio na Ursusima, al me malo buni ovaj cilindar ispod kabine, prepostavio sam da sluzi za izjednacavanja pritiska. Slazem se da je najbolje cijeli sistem remontovati, izmedju ostaalog bice i taj srednji cilindar zamijenjen.

Zanimaju me eventualne razlike na Zetoru 5211, za nase i Americko trziste, normalno ako uopste postoje.Posto mi rece covjek da je nesto razlicito oko hid. volana, a za mene su ovi traktori nepoznanica. Inace rodjak hoce da uzme taj, dosao iz USA, pa me zamolio da pitam ovdje.Hvala.

Gledao sam gomilu traktora uvezenih iz SAD i nisam vidio nikakvu razliku. Ja sam htio da uzmem 6211 pa 7711 ali sam odustao, komšija je uzeo 7745, baš sam mu prije neki dan pomagao da zamijeni semeringe i veliki ležaj u reduktoru na prednjem točku i sve je potpuno isto kao kod drugog komšije koji ima 7745 uvezen iz Švedske, ama baš nikakve razlike nema. Jedan poznanik ima 5211 uvezen iz SAD i ni kod njega nisam nikakvu razliku primijetio spolja. Imam i katalog rezervnih dijelova i ni tamo se ne spominju nikakve razlike.

Ja vec trecu godinu imam 6340 iz Amerike uvezen i nisam primjetio nikakvu razliku od traktora radjenih za Evropu, osim blatobrana koji su skraceni kod traktora iz Amerike i nijedan nisam vidio da ima pomocno sjedalo. Inace sad sam pazario jednog 7340 takodje iz USA, dao sam 6340 koji sam kupio prosle godine i 4.000 KM. Bice slike kad dodje kuci.

Sutra idem da gledam jednog Zetora 5718. Moze li mi neko reci nestoo njemu? Koristio bih ga za setvu, prskanje, spartanje. Mozda nesto malo za oranje, ako uleti u ispomoc

Sutra idem da gledam jednog Zetora 5718. Moze li mi neko reci nestoo njemu? Koristio bih ga za setvu, prskanje, spartanje. Mozda nesto malo za oranje, ako uleti u ispomoc

Druze, kada sam ja kupovao traktor i raspitivao se, svaki traktor je imao neku prednost i manu, a jedino za zetora su govorili da samo treba da izaberes koliko ti snage treba i nemas sta da brines.
Traktor ima 4 klipa, 55hp, reduktore pozadi, tezak je negde oko 2700kg, jaci je u poslovima od 560, rakovice 65, pun dizel, odlicno paljenje, grejanje u kabini preko cevi itd.

Ajd ako ne pazaris tog, dodji da pogledas mog. Ja jurim neaktivno 7011, tj treba mi malo jaci traktor, mada je lepa razlika u ceni, jbg..

Meni se ovaj svidja zato sto je blizu, kod mene U kraju. A sutra cemo videti sta ce biti...

- - - - - - - - - -

@ marko1982 jel su stigla tebi poruke od mene?

Ajd javi sta si uradio tj da li si ga pazario ili ne. Okaci i sliku da ga vidimo.

Dobio sam poruke, ali mi je visilo obavestenje da mi je sanduce skoro puno. Kucao sam sa mobilnog, pa nisam smeo da rizikujem tj da sinoc, onako malo pripit posle slave, odgovaram na privatnu poruku preko mobilnog, pa da ne zezne to da poruka ne moze da ode jer je sanduce puno. Ispraznio sam sanduce i odgovorio sam ti sada :ppozdrav:

imam zetor 6718 treba mi pomoc oko ventila ! na koliko se steluju ventili ? malo mi teklo ulje na poklotce gore vidim gumeni dihtunzi jel da pritegnem malo jace ili da menjam ?

Ajd javi sta si uradio tj da li si ga pazario ili ne. Okaci i sliku da ga vidimo.

Dobio sam poruke, ali mi je visilo obavestenje da mi je sanduce skoro puno. Kucao sam sa mobilnog, pa nisam smeo da rizikujem tj da sinoc, onako malo pripit posle slave, odgovaram na privatnu poruku preko mobilnog, pa da ne zezne to da poruka ne moze da ode jer je sanduce puno. Ispraznio sam sanduce i odgovorio sam ti sada :ppozdrav:
Nisam ga pazario. Traktor je dugo stajao. Zalepila lamela, prednje gume treba da se menjaju, Nema akumulator, ne rade kocnice, treba srediti limariju(farbanje). Zadnje gume su nove. Treba raditi bosh pumpu i dizne. Ima sigurno ulaganja od 1000e. A trazi 2500e. I plus je samo carinjen, nije registrovan, a papire od carine nema. Razmisljao sam da mu dam 300e za gume, a ostalo na kilo. nego reko naljutice se. Pa sam bio fin i rekao mu dovidjenja, razmslicu....

Jel zna neko da mi kaze cemu sluzi ona rucka sa leve strane sedista i ona kocka ispod sedista na Z 12145. Hvala!

Kocka ispod sedista je sklopka.Kompletna instalacija mu je 12v jedino palenje 24v,i ta sklopka sluzi da pokrene alnaser,prebaci sa 12 na 24v kad stistes taster za palenje.TZV PALOVA SKLOPKA

A ova rucka levo neznam za sta je,kod mene to nema.

Na mom Ursusu 904 nema te kocke jer pali na 12v pa zato pitam,a ovu rucku nemaju svi,ja sam slucajno primetio dok sam gledao nekoliko snimaka na yt pa reko aj da pitam jer ne znam za sta sluzi.

Sklopku imaju od 120ks pa na gore,a sto se tice rucke mozda je za kipovanje nesto,nevidi se na slici da li sa one strane gde je rucica za hidrauliku ima i za kipovanje ili je to isprebacivano nesto.Nevidim za sta bi mogla drugo da sluzi:sta:

Sklopku imaju od 120ks pa na gore,a sto se tice rucke mozda je za kipovanje nesto,nevidi se na slici da li sa one strane gde je rucica za hidrauliku ima i za kipovanje ili je to isprebacivano nesto.Nevidim za sta bi mogla drugo da sluzi:sta:
Pao mi je na pamet reverzer,mozda puzece brzine?Ako je iz uvoza,postoje modeli sa dosta opreme koju "obicni" nemaju...

Nazad
Vrh