Zetor

Hvala na slici. Sad bar znam sta da trazim. Vidim da ima dva oblika, i da oba odgovaraju. To bi me sigurno zbunilo.
Crop-ovao sam i jedan i drugi oblik da odstampam i imam uz sebe.

Obzirom da odgovaraju i od ovih ursusa, to ce olaksati potragu, jer bar njih ima dosta.
Ovako izgledaju ursus 355-360. Nadjoh na netu tj drugaciji su. Vidi se da imaju kanale za sinu na traktoru, samo bi prelazili preko sa strane, dok su zetorovi unutra. Bitno je da pasu.

Verovatno sam lepo nabrojao modele zetora koji nose ovakve tegove, cim me nisi ispravio :)

Poslednja izmena:
Imam problem sa Zetorom 6711 c
Izbacu je mi vodu iz hladnjaka ( verovatno je ,,produvao")
Promenuo sam sve dihtunge ali opet se isto dešava
Ipak kad je samo u vožnji nema nikakvih problema ( ne izbacuje vodu i ne greje se ) ali zato kad pustim u brazdu pri opterećenju onda izbacuje vodu
Moje mišljenje je da ću sve morati skidati i nositi glave i blok motora na ravnanje
Ima li ko kavu drugčiju ideju šta raditi ili je imao sličnih problema ??::traktor::

Kod mene je to isto radila rakovica ,i problem je bio u kamencu u hladnjaku ,odneo coveku na detaljno ciscenje i problem resen...

Mali se bori s hektarima da njega nije bilo ne znam kako bi zavrsio, brao sam kukruuz s forterrom 11441 fantazija je radit s takvim strojem po 24 sata :D
Sve u svemu preporucujem ga jako dobri traktori i izdržljivi, kabina tiha, mi smo zadovoljni :)
2vjwjgm.jpg

Ipak kad je samo u vožnji nema nikakvih problema ( ne izbacuje vodu i ne greje se ) ali zato kad pustim u brazdu pri opterećenju onda izbacuje vodu
Moje mišljenje je da ću sve morati skidati i nositi glave i blok motora na ravnanje
Ima li ko kavu drugčiju ideju šta raditi ili je imao sličnih problema ??::traktor::
mislim da ti je glava pukla,sve govori na tu opciju...odnesi glavu na hidro test i uverices se ...

Samo glave na hidro test u pitanju je pukotina ali dok ti je motor hladan i neopterecen nece da se pokaze zato ti u oranju cim digne radnu temperaturu dodje do sirenja materijala i onda pocinje da produvava!

To sam i ja rekao mom majstoru , da je verovatno pukla jedna glava
jer kad smo vadili dizne iz glava na jednoj dizni se videlo da ima vode oko sebe dok su ostale 3 bile OK
Danas ponovno rastavljanje pa će mo videti šta je ....

Ja sam imao taj problem na zetoru 7011,samo su kod mene pukle tri glave,sreća pa nisam zeznuo motor tako . Pitao po radnjama koliko kostaju nove,svugde su bile skoro oko 100 e, i onda nadjem na netu prodavnicu na pančevačkom putu i uzmem ih za 6 800. Deru na delovima samo tako .

ova zica kod termostata jel to masa? Nije mi radio sat i uzmem termo davac tipovao sam da je on, kad sam hteo da promenim vidim otpala mi zica i ja tu zakacim masu. Sad sat radi ali nepokazuje 80 radnu tem nego 100 stepeni. Mislio sam da mozda sat nema masu pa sam i njemu prikacio jer kada stisnem tablu negde onda mu spadne na 80.

i mene zanima ovo oko struje za termo davac, naime zamenio sam termo davac , kad masu stavim na kuciste termostata , kazaljka na satu zalepi na max , a kad zicu od mase pricvrstim negde na sasiju , kazaljka na satu se podigne na 60c i ne mrda dalje, gde treba da bude nakacena masa od termo davaca i zasto kad je nakacim na kuciste termostata u satu zalepi na maks teperaturu ?

i mene zanima ovo oko struje za termo davac, naime zamenio sam termo davac , kad masu stavim na kuciste termostata , kazaljka na satu zalepi na max , a kad zicu od mase pricvrstim negde na sasiju , kazaljka na satu se podigne na 60c i ne mrda dalje, gde treba da bude nakacena masa od termo davaca i zasto kad je nakacim na kuciste termostata u satu zalepi na maks teperaturu ?

Masa ide na bilo koji od cetiri vijka na kucistu i glavna zica na indikator.U tvom slucaju negdje se doiruju masa i zica koja ide na inikator.Najvjerovatnije nevalja taj indikator.Probio je na masu.

Uploaded with ImageShack.us

znam gde sam pogresio , tek sad sam uvideo sta sam uradio... hvala kolega lisnik!
procurelo mi je to originalno kuciste termostata , traktor trebao , original nisam mogao da nadjem i montiram od ursusa , cini mi se , a on nema navoj za termo davac na kucistu i ja sta cu gde cu , uzmem nov termo davact koji navojem odgovara na kraj vodene grane, tamo gde je onaj staf za liftiranje sistema (ja bar mislim da tome sluzi)... mislim da ce tu moci da pokazuje temperaturu , ali sad vidim da i termo davac mora da bude na kucistu ili mozda gresim ?

Nastavak mog problema ....
Nosio glave na hidro test i ravnanje i sad je sve Ok nije pukla ni jedna glava ali na dve su propuštali čepovi ali su zamenjeni novim
Sve namontirano ali onda primetimo da nam usisno crevo od hladnjaka do vodene pumpe pri većem gasu bude tr. slepljeno- pravi vakum
Zaključak da je hladnjak začepljen pa nema dovoljan protok vode
Hladnjak odnet kod majstora na čišćenje pa će mo dalje videti šta se dešava

Tako da se nameće zaključak da je hladnjak pravio pičvajz od samog početka :zli::zli::zli:

Nama se slicno desilo, odvojio se unutrasnji sloj gume i sprecavao protok vode, a spolja je sve izgledalo ok. Naslusali smo se dijagnoza od majstora i kvazi majstora, mnogo izgubljenog vremena, sekiracije i nerviranja.

Nazad
Vrh