Zatvaranje zimske brazde

Da sam ovo znao ranije ne bih ni kupovao đubrivo. Em poskupelo, em se mučim da ga rasturim po njivi, em sve pobegne. Razbacaš po njivi Ureu a biljka dobije KAN.
 
Ja uspeo da kupim poslednji dan pre poskupljenja

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока
 
Ja skinuo tegove na zadnje tockove i cekam vikend

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока
 
Ja planiram zadnje gume na 3 bara duvati. Nekako sve ispod toga mi se malo cini. Rec je o 4 tocka ukupno. Osnovne cu na 0.8 a udvojene na 0.7 bara

Sent from my Mi A3 using Tapatalk
 
ja danas bio predvece da probam ,pocelo da se prasi,sutra nastavljam ,radeno sa tupanjcevom drljacom,dosta dobro
 
Odeš na ovaj sajt https://postimages.org/. Klikneš na post image i odabereš slike. Kad završi upload, odabereš da ti prikaže hotlink for forums, i onda kopiraš te linkove u poruku na poljoinfo...

Послато са SM-J530F помоћу Тапатока
 
Juče krenuli sa radom, ide lepo.

oXAf0iR.jpg

eRcchmj.jpg
 
Kad si sale pitao za consum, ajd daj odgovor. Na koju rupu stavljaš dasku, i kako tj koliko stežeš navojnu šipku za rotore? Da li rotore šteluješ zavisno da li je prvi ili drugi prohod?
Dadku sam stavio napred za prvi prohod, a prebacicu je nazad za drugi prohod.
 
Ne znam da li me je više oduševio traktor ili setvospremač. Radio sam i na parceli sa baš velikim nagibom. Uz brdo vuče lepo baš, ima snage dosta s obzirom da je 125 ks a spremač 4.1 metar. Medjutim, problem je malo okretanje na takvom nagibu, ali ništa strašno. I sa traktorom i sa spremačem se tek upoznajemo i ja i burazer Velja. Probali smo sa postavljanjem toplinga u šlicovanu rupu, medjutim ne svidja mi se to, jer njive su šarenolike, negde ravno, negde baš nagib, pa smo prebacili u fiksnu rupu i ide bolje. Oko rotora nisam ništa dirao. Sa tim tek treba da se zanimam i upoznajem.
 
Nazad
Vrh