Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Тај спремач иде у шлицовану рупу разумем на каквом терену радиш али иначе се тако ради са тим спремачемNe znam da li me je više oduševio traktor ili setvospremač. Radio sam i na parceli sa baš velikim nagibom. Uz brdo vuče lepo baš, ima snage dosta s obzirom da je 125 ks a spremač 4.1 metar. Medjutim, problem je malo okretanje na takvom nagibu, ali ništa strašno. I sa traktorom i sa spremačem se tek upoznajemo i ja i burazer Velja. Probali smo sa postavljanjem toplinga u šlicovanu rupu, medjutim ne svidja mi se to, jer njive su šarenolike, negde ravno, negde baš nagib, pa smo prebacili u fiksnu rupu i ide bolje. Oko rotora nisam ništa dirao. Sa tim tek treba da se zanimam i upoznajem.
Nema razradjivanja traktora?
Dasku ne koristim (skinuta, isto i klip za skupljanje u transport) zato što mi je problem nošenje, malo je težak za 820 a što se tiče rotora i sabijenosti opruga to sam jednom namestio i više ih nediram, sad samo na toplingu izvrćem ako ću pliće ili zavrćem ako ću dublje, jeste malo komplikovano dok se ne namesti a posle samo vatra.Ako hoćeš da ti zadnji kraj ide pliće onda donje matice ispod opruge zavrćeš i sabijaš oprugu i tako ćeš poplićiti a ako hoćeš dublje onda ih izvrćeš i rasterećuješ oprugu i ide dublje.Gledaj da iznad gornjih matica navojna šipka bude 4-5cm starija (tako je kod mene ako se dobro sećam) ali da ti rotori kad digneš leže u ravni i tako će rotori biti malo niži a onda donju dotežeš (sabijaš oprugu) dok nedobiješ odgovarajuću dubinu.Ta navojna šipka sa donje strane ima plitku kontra maticu, tu maticu promenite i stavite redovnu maticu sa feder platnom ili samokočeću (sa plastikom) maticu da se ne bi popustila.Nadam se da si razumeo, malo je teško objasniti ovako zato ja to volim telefonom ili uživo ali no.Kad si sale pitao za consum, ajd daj odgovor. Na koju rupu stavljaš dasku, i kako tj koliko stežeš navojnu šipku za rotore? Da li rotore šteluješ zavisno da li je prvi ili drugi prohod?
Dadku sam stavio napred za prvi prohod, a prebacicu je nazad za drugi prohod.
Da tako rekli prijatelju kad je kupio kejsa, ja sam pitao zastupnika arma track-a da počnem da sejem sa 50 sati odgovor da pazim dok se traktor ne razradi.Traktor je razradjen.
Da tako rekli prijatelju kad je kupio kejsa, ja sam pitao zastupnika arma track-a da počnem da sejem sa 50 sati odgovor da pazim dok se traktor ne razradi.