Zatvaranje zimske brazde

netreba zuriti, jos uvek je dole mnogo vlazno, do kraja nedelje kao se bolje prosusi krenucu i ja sa zatvaranjem

Danas sam na putu ka i od N Bečeja video jako puno ljudi u prihrani i ponekog da grabulja.Uglavnom manji traktori sa mali grabuljama na višljim njivama.Danas obišao moje njive i nije za rad bar još dva dana.Ukoliko dune košava koja se najavljuje moće bez bojazni u četvrtak.Jedino da ne padne neka kiša pa da odgodi.Ajd vi što planirate sutra raditi slikajte malo stanje vlage i urađenog.

I ja mislim da jos nije za rad ,inace moj 2 komsija je isao danas sa setvospremacem doduse laksi mu je traktor imt 577 od mog ali nije ni bitno vidi se da je jos rano ali za par dana ako bi bilo suncano moglo bi se spremati e sada koliko je pametno to neka svako svako za sebe prosudi :ppozdrav:

Danas posle podne bio da razbacim veštak za soju, a sutra krećem sa zatvaranjem. Koliko sam video da je moglo već danas lepo da se radi ovde u mom kraju.

Ja sam danas uradio 42,5 kj, išlo lepo, hteo da ponesem aparat da slikam malo ali prazne baterije, uvek kad meni treba one prazne.

Dali zatvoriti sad pre kise ove sto najavljuju da ce padati nekoliko dana ili nakon te kise?
kkao biti pametan

Ja planiram za vikend kad odem kuci malo zatvoriti drljacom.

- - - - - - - - - -

Bogami Grunt kod vas u ataru se jos juce momacki belilo.

Ista stvar, jer vlage u zemlji ima dovoljno.
Branko,da li ovo vazi za tvoj region ili uopste?!Mislim da vlage u zemlji nema dovoljno i voleo bih sada da cujem strucnjake raznoraznih Instituta koji znaju da palamude u julu-avgustu mesecu kako su tokom zimskih predavanja stalno govorili kako nema dovoljno vlage u zemljistu,da kazu koliko je ima i da li i koliko jos treba da padne da bi bilo optimalno?!

Danas sam isao u Adu i mogu slobodno reci da je zemlja (bar na oko) daleko suvlja nego kod nas. Izgleda da smo imali srece dobili smo dosta kise imam jedno parce psenice gde lezi voda. Tako da ja jos ne planiram zatvarati brazdu.

Danas sam isao u Adu i mogu slobodno reci da je zemlja (bar na oko) daleko suvlja nego kod nas. Izgleda da smo imali srece dobili smo dosta kise imam jedno parce psenice gde lezi voda. Tako da ja jos ne planiram zatvarati brazdu.
Nije ni svaka zemlja ista,ne mora da znaci da ste vi dobili vise...Neka je brzo propustljiva,neka ne...

Ali voleo bih da cujem strucnjake sa znackama i diplomama,ocekujem ih opet u junu i julu kako se javljaju i kazu: Mi smo tokom mnogobrojnih zimskih predavanja koje smo odrzali sirom Srbije,upozoravali i sugerisali polj.proizvodjacima da kolicina zimske vlage nije u granicama optimalnih i da zbog toga setvu obave malo ranije i na veci razmak...

Nazad
Vrh