Zatvaranje zimske brazde

Danas su pored moje kuće prošla dvojica sa teškim drljačama.

dal je neko probao danas da radi?
jel ima ljudi u ataru?:haha:
Ja sam ceo dan spremirao,u tom delu atara nas 4-oro je spremiralo danas.
Evo i nekih slika
fotografija05241.jpg

fotografija05231.jpg

Ovde sam digao setvospremac da bi se videlo da se ne lepi ni najmanje
fotografija05211.jpg

Poslednja izmena:
ako sutra i neposejete niste nista napravili......

:haha::haha::haha:

Cemu tolika zurba ja ne razumem pa koliko imate da spremate zemlje da nemozete malo da sacekate nego sad pre bozica?? Pa bice jos snega sigurno... Ja u mom ataru kad bi ovo uradio sutra bi se pricalo po selu da sam poludeo...:haha:

Evo i slika gde je 1 prohod uradjen odmah posle oranja,zemlja nije sabijena kao sto se pre par dana pisalo na osnovu onih slika koje je bobo postavio.
fotografija05271.jpg

- - - - - - - - - -

Ciro tu gresis jako sto gledas sta bi selo reklo,radi onako kako ti mislis da je najbolje a ne kako komsija misli.

Ddragane, ja sam odavno poceo jesenje zatvaranje brazde. posle oranja. Mnogi su se podsmevali tome. Danas to rade sve masovnije i masovnije jer su uvideli da ipak nema prekomernog sabijanja zemljista. Radim onako kako godi mom zemljistu.Ti imas i klasican primer.

Danas sam gledao neke parcele nadomak ZR gde je zatvaranje brazde urađeno jesenas posle oranja.Uopšte nije sabijeno ili da ima pokorice.Jako lepo izgleda na oko.

Juče sam izvezao prikolicu stajnjaka na njivu i gledam po ataru, ovde je sigurno na polovini parcela zatvorena brazda odmah posle oranja. I to jako lepo izgleda. Zemlja lepo usitnjena, i mnogo sporije se suši od one gde nije poravnato oranje.

Ddragane, ja sam odavno poceo jesenje zatvaranje brazde. posle oranja. Mnogi su se podsmevali tome. Danas to rade sve masovnije i masovnije jer su uvideli da ipak nema prekomernog sabijanja zemljista. Radim onako kako godi mom zemljistu.Ti imas i klasican primer.
Ja sam pre 3 god poceo i uvideo da nema stetnih posledica,samo moze da pomogne u slucaju suvog proleca.Za sad mi ostalo jos 20ak kj kukuruzista i sunc i 30 lanaca strnista,ali sledeci ulazak tek posle bozica ako vreme dozvoli.

A jel se ne dešava da vadite kukuruzovinu prilikom spremiranja. Velika je masa bila, bar kod mene, pa mislim da bih sad sve to izvadio napolje.

pakeri na plugu sluze da imas jedan prohod manje, samim tim i jedno gazenje manje, po meni naj bolja opcija...
pakeri treba da su teski sa vecim pritiskom na zemlju, a ne neki prdavci...

Paker valjak usitni grudve i poravna oranje (ako treba), a sve ostalo uradi mraz a i sama zemlja se sleže pod uticajem kiše i snega.

Nazad
Vrh