nikola ilic
Član
Ove godine je bilo tako da se zatvara u januaru,inace se zatvara u jesen,u dijagonalu spremac i nema problema.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
U ovakvim uslovima najbolje je vestak na oranje i spremac bez velikog vozanja,ovo vlazne zemlje sto izadje obeli u momentu.[/QUOTE
Tako sam i ja jedne godine radio ali sam pravio prohode spremacem na svakih dvadesetak metara da mogu brzo da vozim traktor kada razbacujem vestak
Pa kad zna plug da namestiKod tebe se rasipa zemlja kako god okrenes
Kolega ja sam bacio ureu po oranju cekam sutra da vidim sta ce biti od vremena i od nedelje sejanje,po mojoj proceni drljacom bi naneo vecu stetu nego korist(otvorio bi vlagu),tako da jedan prohod spremacem i sejacica iza mene.Danas me zove čovek da mu posle bacanja veštaka uradim prvi i poslednji prohod setvospremačem.Znači njiva je uzorana u novembru i tako je stojala do sada.Posle jednog prohoda pripremilo se jako lepo.Moje zapažanje je da ima mnogo više vlage nego na recimo mojim njivama koje su zatvorene početkom marta i sada rađene još jednom pred setvu.I ajde sad budi pametan.....