Zatvaranje zimske brazde

Lepo se danas radilo,u ponedeljak nastavak.
1zve3o7.jpg

Ja sam danas išao da probam i odradio neki 11ha.Pozitivno sam se iznenadio kako lepo ide.Čak šta više nisam ni mislio da ću u neke njive moći ući ,a odradile se i suviše dobro.Sutra nastavljam dok me kiša ne otera(ako je bude).

Posto je oranje skoro ravno,sta mislite da li bi valjalo da prvo razbacim UREU,pa da onda podrljam.Evo jos 10 dana pa i setva pocinje.

Pa kukuruza.Kod nas krece setva cim otopli ne ceka se april,a posto javljaju otopljavanje pretpostavljam da ce poceti od 20 marta.

Idemo i mi u zatvaranje ovih dana,mislili smo bit ce jos kise,ali evo vidim sad prognozu da kise nema ni sljedecih tjedan dana.

ja sam išo drljačom jako je lijepo izmrzlo kasnije još sjetvospremačom i gotovo ali ako ne bude obilni kiša uzalud nam trud,kuruz će da krene lijepo i kasnije kad pusti korijen u dubinu a dole nema vlage gotov je

Mi smo juce i danas pobacali NPK i zatvorili drljacom 45 kj, ostalo jos 4, pocela kisa, pa sam odustao. Sledeci vikend nastavak akcije.

Danas sam zatvarao parcelu gde je rađeno samo podrivačem.Jako se lepo uradilo stim da sam išao malo dublje setvospremačem nego što radim na oranim parcelama.

Kao i prosle godine oko 12 marta bacili NPK i Ureu zajedno,danas prosli tanjiracom razore i ispremirao...Odlican posao,zemlja se rasipa,nisam nesto dubio do 10cm dubine...Daska na spremacu ispeglala sve neravnine,zadovoljan sve u svemu.Sutra jos 5 k.j da se razbaca djubrivo i isti posao kao i danas

Nazad
Vrh