Zatvaranje zimske brazde

Juče i danas podrljao 50 kj lepo se rasipa a ima poprilično i prašine.

Gledao sam danas jednog sa setvospremačem.Toliko praši da nisam mogao videti koji je trektor dok se nije okrenuo.Tu gde je prošao jako je lepo odrađeno ali po meni jako mokro.Kad stegnem tu zemlju u ruku ostane lopta a šaka mi mokra.Treba sačekati možda samo dan- dva ili da prestanu jutarnji mrazevi.

Zatvaranje brazde sa Fergusonom

v595jn.jpg

Danas bio zito da vidim,zemlja je taman za prvi prohod spremaca,za vikend ja krecem da zatvaram brazdu,jos se dvoumim dali drljaca ili spremac,videcu jos...

Ja mislim da idem 2 puta spremacom, a izmedju rasturanje djubriva.
Mnogo mi je da ubacim i drljacu pre svega ovoga, a kombinacija drljaca -setvospremac nece biti dovoljna za uredjenu njivu za sejati.

Ja mislim da idem 2 puta spremacom, a izmedju rasturanje djubriva.
Mnogo mi je da ubacim i drljacu pre svega ovoga, a kombinacija drljaca -setvospremac nece biti dovoljna za uredjenu njivu za sejati.

Probaj dva drljanja (objašiš tragove od prvog prohoda) baciš veštak i predsetvena priprema a možeš veštak baciti i između drljanja u zavisnosti šta bacaš.

Loše složeno oranje , malo ga pretjerujete , da je teža zemlja tako bi bilo izmedju svake brazde kod većine orača.
Oranje ko bašta a njima ne valja .

Ovo je relativno loše, jer je njiva brana beračem, pa je izuzetno tvrda, a mase bilo puno... A šta to preterujemo?

ја ћу да сачекам да прође овај талас што га најављују за сутра увече и стартам

Nazad
Vrh