Koristite zastareli preglednik. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb stranice. Trebali biste nadograditi ili koristiti alternativni pregledač.
Ja planiram tek 12. - 15. marta da počnem , zavisi od vremena . Razbacaću ureu i pređem germinatorom i posle će da vidimo ako treba još jednom pre setve .
ja sam samo jednom spremao tako reci po mokrom,odozgo je bilo prosuseno a dole vlazno,i tako aj presao setvospremacem i zemlja mi se lepila za rotore i na dasku,i za setvospremacem su ostajale grudve kao saka koje su se kasnije osusile i bile tvrde,i zemlja je bila kao prolecno oranje tako reci,i zbijena takodje tamo i sejalica teze ulazi,tako da ne preporucujem po mokrom raditi, bolje drljacom ako je ravno,a ako je grudvasto bolje ce uraditi spremac ali mora biti suvo.
ja otišao u njivu da pogledam sijo bi ovas,odozgo 7-8 cm suvog dole blatno stisneš rukom a kugla ko kamen tako da čekam još i za zatvaranje brazde igaziće se previše
Danas se uveliko radi zatvaranja, video sam u Kulpinu Despotovu i Pivnicama,
@abro
u Januaru sam radio zatvaranje pod repu,i bilo je mnogo idealnije nego danas, morao je i brisač da radi koliko je bilo prašine na staklu.
setva ce biti sutra