Zatvaranje zimske brazde

Ne mogu da prognoziraju bukvalno tri dana unapred ,a ne ceo mesec.Biće kako bude i tome se treba prilagoditi.

treba sacekati jos 5,6 dana, evo od ponedeljka do cetvrtka cetvrtka ce biti jutarnji mrazevi,pa posle toga kad se prosusi krecemo sa zatvaranjem.

Bolje drljaca,spremac ce vaditi mokru zemlju pa ako se osusi tako ume da bude gadno.
Ipak treba sacekati jos koji dan,odozgo je lepo al dole je mokro.

Ja planiram tek 12. - 15. marta da počnem , zavisi od vremena . Razbacaću ureu i pređem germinatorom i posle će da vidimo ako treba još jednom pre setve .

ja sam samo jednom spremao tako reci po mokrom,odozgo je bilo prosuseno a dole vlazno,i tako aj presao setvospremacem i zemlja mi se lepila za rotore i na dasku,i za setvospremacem su ostajale grudve kao saka koje su se kasnije osusile i bile tvrde,i zemlja je bila kao prolecno oranje tako reci,i zbijena takodje tamo i sejalica teze ulazi,tako da ne preporucujem po mokrom raditi, bolje drljacom ako je ravno,a ako je grudvasto bolje ce uraditi spremac ali mora biti suvo.

Mi smo danas malo probali, spremač ide 15-ak cm u zemlju i još je mokro, sačekati još par dana...

ja otišao u njivu da pogledam sijo bi ovas,odozgo 7-8 cm suvog dole blatno stisneš rukom a kugla ko kamen tako da čekam još i za zatvaranje brazde igaziće se previše

Mogu var reći da je baš super išlo, ali ipak ćemo sačekati još par dana...

Nazad
Vrh