mihajlodl
Novajlija
prosle godine sam jednu njivu zatvorio krajem decembra i pred setvu prosao spremacem bila je idealna ali corak najlosije je rodila oko 4 tone hektar e sad potrefi ga majstore mislim da je svaka godina prica za sebe.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Da pitam nesto. Vidim da ima ljudi koji znaju puno vise od mene.
Jel bolje da zatvorim brazdu sa drljačama ili tanjuračama?
I dali je dovoljno proci samo jednom?
Ja bi zatvorio nu drugom mjeseccu i pred kraj aprila sija kukuruz.
I jos jedno pitanje,nemojte zamjeriti.
Dal bi bil pametno bacit kakvo umjetno gnojivo dok zatvaram brazdu,a imam namjeru kuruz sijat?
hvala
Ja hocu da skupim sto vise vlage do god padavina ima i nisam bez iskistva bez vredjanja!E to je moj cilj e sad ti konkretno reci meni zasto ti zatvaras brazdu i januaru?(osim ako nije zbog jako velikih busa i tvrdih dzombi)ti si covek od iskustva u poljoprivredi budi precizan i konkretan!
Kao da ce bog tebe cekati i tebi ugoditi.Vidi se da neznas nista o poljoprivredi i mogu da te prozivam(ne vredjam) jer radim dosta godina i znam da nemozes vreme da biras zimi,vec koristis kad se ukaze prilika.Naravno da svako ima misljenje ali ti svakom pokusavas da dokazes ono sto smo vecina nas probali i ustanovili sta je bolje.Uzmi prvo probaj pa onda imas pravo da kudis.Pa da ja cu naravno zatvarati brazdu polovinom aprila sta je tebi bre ?Planiram da je zatvorim polovinom februara cim malo prosusi mozda i ranije i garantujem ti da ce biti vise vlage kod mene u zemljistu nego kod vas sto ste zatvarali pocetkom januara.Za tim pred setvu setvospremac i sejanje
@nju-viliđ
Najbolje je teskom drljacom ili spremacem,a najbitnija je daska ispred tog prikljucka,jel ona ravna oranja.
Ne znam dali si znao da u poljoprivredi nema puno probanja i nema puno popravljanja gresaka inace ode godina,moj odg tebi i drugima koji me nisu razumeli je da cu zatvoriti brazdu polovinom ili pocetkom februara a nikad nisam niti cu to raditi pocetkom Januara to je to!Mozda se vi sad kajete sto ste to uradili u Januaru kad vidite sad ove kise i malo mraza sto najavljujusala naravnoPa onda probaj malo i nesto novo nemoj kao tvoj deda da radis uvek isto.
Ovo po onome sto sam ovde citao ni ne treba da se zatvoriSlika je od juce zao mi je sto nisam stigao sve da zatvorim.