Paracinac88
Član
onda me izgled prevario,dal je bolje da si ostavio za malo kasnijeNije to glina samo prevlažno orano, u normalnoj vlagi saspe se lijepo.
Sent from my SM-A536B using Tapatalk
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
onda me izgled prevario,dal je bolje da si ostavio za malo kasnijeNije to glina samo prevlažno orano, u normalnoj vlagi saspe se lijepo.
Ništa kasnije, Rd će to u pripremi napraviti kao pasulj i orahonda me izgled prevario,dal je bolje da si ostavio za malo kasnije
Sent from my SM-A536B using Tapatalk
Sto je "grubo" oranje na kukuruzistu? Meni nikad bolje nije islo oranje kukuruzista nego ove godine..Vlažno se oralo a bio kukuruz pa bilo grubo oranje. Na drugoj njivi kod rođaka isto ja orao dok je bila normalna vlaga, tu je drljanje bilo i lakše i bolje.
Na koju dubinu radis sa RD pripremu? Kad bi upario RD sa sejalicom iza to bi bilo top.Ništa kasnije, Rd će to u pripremi napraviti kao pasulj i orah![]()
5 do 6 cm dubina, kakvo uparivanje sa 75 ks.Na koju dubinu radis sa RD pripremu? Kad bi upario RD sa sejalicom iza to bi bilo top.
Ne i kod nas. Imamo lako zemljište. Kod nas, ako spustiš tešku drljaču skroz onda budi spreman da ćeš vući dva kubika zemlje sa njom. Zato je mahom svi nose na hidraulici. Samo u prolećnom osušenom oranju ili u leto kada se ore za repicu e tu odradi posao iz prve. Sa spremačem mislim da ne bi tako odradio.Zavisi od godine do godine i na istom zemljistu..
Koja veća vlaga prijatelju Miladine...Ovo je kukuruzovina i malo veća vlaga, a plug heger.
Ja koliko vidim na snimku on i u kabini ima prašine.Moze jedino zbog prasine je dobra kabina.
Kod mene msm da u 10 godina ne budu dve jednake za pripremu.Ne i kod nas. Imamo lako zemljište. Kod nas, ako spustiš tešku drljaču skroz onda budi spreman da ćeš vući dva kubika zemlje sa njom. Zato je mahom svi nose na hidraulici. Samo u prolećnom osušenom oranju ili u leto kada se ore za repicu e tu odradi posao iz prve. Sa spremačem mislim da ne bi tako odradio.
Ti imaš više zemlje, tebi treba veći traktor, meni ni pod razno, ovom manjem dajcu je skinuta kabina, on je specijalista za u plastenik.Ima većih traktora i bez kabine.
Što mora da ima kabinu???
A i preglednije je bez kabine. A može i u manji plastenik.
Nema kod nas tih bara u oranju, ja to nisam vidio nikad.Koja veća vlaga prijatelju Miladine...
Nisi ti bare orao da vidiš šta je vlaga.
Kako prodješ tako se brazda napuni vodom.
Mora biti malo prašine u kabini, zna u berbi paprike zaredati kiša, pa kad pomijeram traktor bude blata na čizmama, a ne ponesem papučeJa koliko vidim na snimku on i u kabini ima prašine.
I ja sam sa jednog traktora skinuo kabinu. I volim traktor bez kabine, ali kad je lepo vreme. Ali kad je hladno zajebano je.Ti imaš više zemlje, tebi treba veći traktor, meni ni pod razno, ovom manjem dajcu je skinuta kabina, on je specijalista za u plastenik.
Nije to ništa.Mora biti malo prašine u kabini, zna u berbi paprike zaredati kiša, pa kad pomijeram traktor bude blata na čizmama, a ne ponesem papuče![]()