Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ovo je odlicno oranje mada zetveni ostaci i seme trave nije na dnu brazde nego blizu povrsine. Da li si razmisljao da zakrivis vrhove klinova drljace kad radis zatvaranje brazde da pocupa svu travu koja krene do tog trenutka? Ovako nesto kao ovaj crveni skroz desno:Ovo je kukuruzovina i malo veća vlaga, a plug heger.
Ja kad je veliko blato a moram da izadjem izujem se bos. Lakse noge da operem nego patike i kabinu.Nije to ništa.
Vadio sam ja iz mog dajca kofu zemlje, naročito nakon oranja koje kakvih bara, a moram da izadjem napolje pa se nahvata blata...
Po meni u kombinaciji sa sijačicom iza odlična stvar, ušteda vremena i goriva...evo npr zob proljetnu, većinom je prije išlo 2-3x spremač i zadnji prohod sijačica a sada iz jednog prohoda i pripremim i posijem..Te rotodrljače u završnoj pripremi totalno neisplative.
Nema potrebe za tim klinima, još nikad nisam kod mene vidio travu kad zatvaram vlagu.Ovo je odlicno oranje mada zetveni ostaci i seme trave nije na dnu brazde nego blizu povrsine. Da li si razmisljao da zakrivis vrhove klinova drljace kad radis zatvaranje brazde da pocupa svu travu koja krene do tog trenutka? Ovako nesto kao ovaj crveni skroz desno:
To što ja ne vidim to riješava i fergina drljača a pogotovo ova, fabrika je to sve dobro napravila pa ja tu ne turam prste, a krupniju travu drljača svakako ne riješava.Ma kako nema mozda je ti ne vidis ali trava uveliko krece. Ti bi trebalo da se razumes u takve prepravke i zasto se to radi..
Zamenio sam prva dva reda gde su bila koplja,sa pačijim kljunovima.Znači prva dva reda sada su pačiji kljunovi a druga dva reda su koplja.To sam stavio još pre par godina,sad su se već potrošili pačiji kljunovi,odnosno vreme je za zamenu.Inače mi idemo sa kopljima ali u planu su laste tj pačije noge ili kako ih već zovu jer bolje odrade travu.
npr u proljetnoj sjetvi kukuruz/soja rotodrljača je totalni promašaj...
Može se i bez pluga.Ja se mogu potpisati za ratarstvo za obradu zemljišta da imam samo plug i Rd, čak mogu i bez drljače.