Zatvaranje zimske brazde

Ima nesto sto se zove mineralizaciona sposobnost zemljista....nema potrebe da ljude ubijamo sa tim.
Druga stvar zive biljke i bez zemljista, hidroponi sistemi,aeroponi....i biljke zive.
Kad se školovani ljudi, poljoprivredni smijer, nemogu usaglasiti šta je pravilno šta onda mi, koji smo igrom slučaja upali u te poslove, da činimo?
Razumijem da ljudi žive od toga i da moraju obratiti pažnju na mnoge stvari. Pitam se dali je ovo nauka, teorija ili praksa?
Obični pojoprivrednici, oni koji to rade na starinski način, imaju dvije opcije.
Ili da propadnu ili umru.

Mozda blatobrani zavaravaju ali spoljnji tockovi izgledaju vece od unutrasnjih. Vidljivo su siri ali to nije problem, ne valja ako je i obim veci.
Inace kod mene ova ista drljaca samo pise po zemlji, sa njom se moze ravnati kad je vec ravno i to kad je mnogo ravno pa da se naprave brazdice.. 😂
Unutrašnji točkovi su 12,4-28, a vanjski 14,9-24. Obe mjere su u istoj visini i na originalnim IMT felgama. Šire su vani jer kad sijem sa PSK 6x50 onda ostavim njih same sa već izbačenim srcem i onda mi idu taman u trag 2 m.

@dukej: Planirao sam stavit neki U profil da se vuče iza, al nikako. Možda bude jednom.

Miladine,nije ovde tema ali kad se već piše o tome: kako planiraš kap po kap u kukuruzu? Koliko traka po redu ili koji odnos traka/red i koji protok vode kroz traku? Imaću mogućnost takvog navodnjavanja uskoro pa sada skipljam savete i iskustva. Da li si već navodnjavao kukuruz na ovaj način?Moderatori neka ovo prebace u odgovarajuću temu.

Miladine,nije ovde tema ali kad se već piše o tome: kako planiraš kap po kap u kukuruzu? Koliko traka po redu ili koji odnos traka/red i koji protok vode kroz traku? Imaću mogućnost takvog navodnjavanja uskoro pa sada skipljam savete i iskustva. Da li si već navodnjavao kukuruz na ovaj način?Moderatori neka ovo prebace u odgovarajuću temu.
Trake se postavljaju u svaki drugi red, litraža trake zavisi od dužine njive. Meni na 160m dužine njive odgovara 4 l / m dužni trake. Na ovoj dužini na kraju ima pad pritiska, to mi odgovara zato što mi je na početku šljunkovita zemlja a dalje bolja zemlja. Ako je sva dužina zemlja ista moglo bi onda 3l/m dužni trake. Radio sam dva puta eksperimentalno manju površinu i mislim da na mojoj zemlji mogu postići 15 do 20 t/ha bez ikakvog dodatka đubriva kroz kpk. Rekao sam da ću popričati sa stručnjakom o đubrenju kukuruza u navodnjavanju pa ću vas obavijestiti.

ACA RAIC
Pored svakog struka kukuruza zabodeš sondu ,pošalješ na analizu i po preporuci razmutiš ptrebnu loličinu u šoljicu i zaliješ....

Dobro ljudi, jel da ja onda kupujem ureu za kukuruz ili ne i kako da je radim?
Ako mene pitaš ja sam ureu zaorao jesenas, a pred sjetvu ide kan, mislim da ureu neću nikad više koristiti za prihranu kukuruza i pšenice. Ureu obavezno koristim u plastenicima u paprikama kroz kpk ali samo početkom augusta.

Da li si imao taj hibrid u navodnjavanju i kakav mu je tu bio prinos i vlaga kada si ga skidao?

Evo kratka pauza, nedaju žene oka otvoriti😁, pošto ovdje ima i onih koji provode zajebanciju, koga zanimaju detalji oko navodnjavanja kukuruza, nebranim pitanje u pp.

Nazad
Vrh