Zatvaranje zimske brazde

ako sam dobro razumeo prosek prinosa
prinosa nema gde je kisa tj napravila ludilo(kao i kod nas da tacnije kazem po citavoj vojvodini vetar)
tamo gde nije bilo savim ok prinos lagano isao preko 6t kj
to je za nas na severu misaona imenica

o psenici da nepricam
pisali ljudi imaju cak i video o prinosu i ima na ytubu clanova

neznam da li ima statisticki podatak po regionima od poslednje pa i 2 godine
Imali smo i mi oluju mada smo dobro prošli u odnosu na druge delove Srbije. Bar ja tako mislim. Kod nas se kaže- bara vara a breg odgovara jer smo prilično niski i voda se zadržava . Pogotovo u južnim delovima opštine. Pećinci nisu toliko ugroženi sem nekih delova.

Zemljište na kojem je moja firma plaćeno je 380000 evra hektar tako da ste prilično u pravu za plodnost.
da nije plodno(a da nema nosioca kise)

ne bih bila cena
prosto

to me nervira kada dodje tipa neki sportista pa kupi i plati tipa nesto vise od trzisne
pa ond kukanje posle mesec dana u kraju eto otimaju nam zemlju
a zemlja da se useree da gajis voce ili nesto tako a ne da sednes u traktor 150 konja i uzores

Nosilac prinosa je pravilna agrotehnika. Kiša je neophodna za vrhunske prinose ali u suši agrotehnika može da donese kakav takav prinos. Što se tiče đubriva radim identično kao vi. Samo prostim gledanjem pojedinih domaćina u mom mestu vidim da uvek odskaču sa prinosima i Što je najvažnije vidi im se na domaćinstvu (osim nekoliko ali to je druga priča)
E druze sad si se zajebao.Mene su zbog doga zajebavali pojedini strucnjaci koji kazu da je samo kisa bitna

Ima istine, recimo u Šimanovcima smo imali ozbiljnu štetu od vode prošle godine.Kada god padne kiša tamo se toliko istrese da leži voda danima.Dosta delova parcela nije moglo da se pripremi niti poseje jer se tek u avgustu osušilo kako treba a tada je već bilo kasno.Naš atar, atar Prhova takođe dosta useva upropašteno zbog vode.Tamo gde voda nije napravila problem prinosi su bili zaista za Ginisa.Neke delove je zahvatilo nevreme, neke nije i tako, u susednom Karlovčiću da ne pišem, tamo smo dosta loše prošli sa svim usevima, prosek nam ništa ne može izvući.
Pa reko si da nisam imao dobar prinos zbog mapa u Mihaljevcima

Danas krenuo. Baš se lepo radi . Ništa ne tone traktor. Prvo idem njive gde je bila repa , pa gde će da ide repa i na kraju sojišta.

Ima ovde ljudi koji su zavrsili poljoprivredne fakultete pa neka oni kazu jeli azot iz ureje pokrelltljiv ili ne i koliko.
Ako nije pokretljiv onda su me zajebali i onda ja 2 decenije skoro radim pogresno a tek ovi stariji ratari u selu ....onda su oni tek majmuni ...pa tek na te velike povrsine ala su se zajebali.
Pokretljiv je u amidnom obliku. Cesto se koristi uz navodnjavanje da se spusti na neku zeljenu dubinu.

Shale skrećeš sa teme kada ti neko dokaže da nisi u pravu. Nije to pametovanje stručnjaka, to su rezultati istraživanja svidelo se to nekome ili ne. Niko te ne ubeđuje da tako radiš. Ali uvek možeš nešto probati na svojoj zemlji pošto radiš dosta i ako imaš svoj kombajn možeš posebno da meriš prinos. Onda ćeš videti da za pametovanje sa argumentima se valja pomučiti i to dobro i uvek će se naći neko da kaže da nisi u pravu.

Извини како сам ја скренуо са теме?!
Кад сам слушао ратарство код Маринковић то није причао, јел су вероватно тад та истраживања рађења. И да је то тако, ја рецимо то нерадим,пошто сигурно знам да факултет није радио испитивања на мом типу земљишта, код мене у околини! А о њему као професору и стручњаку немам неко мишљење, поготово од како је оне сруденткиње звао у стан на консултације.

А огледе које ја радим код себе, јавно низносим на форум, зато што се пвде углавно изврће оно што је писац хтео да каже.

Али јасно је мени зашто то браниш њега и истраживање, одкуд ћеш пљунути на занимање.

Извини како сам ја скренуо са теме?!
Кад сам слушао ратарство код Маринковић то није причао, јел су вероватно тад та истраживања рађења. И да је то тако, ја рецимо то нерадим,пошто сигурно знам да факултет није радио испитивања на мом типу земљишта, код мене у околини! А о њему као професору и стручњаку немам неко мишљење, поготово од како је оне сруденткиње звао у стан на консултације.

А огледе које ја радим код себе, јавно низносим на форум, зато што се пвде углавно изврће оно што је писац хтео да каже.

Али јасно је мени зашто то браниш њега и истраживање, одкуд ћеш пљунути на занимање.
Shale opušteno, ne branim nikoga. Napisao si da ni od profesora a ni od bilo kog drugog stručnjaka nisi čuo da se urea zaorava za kukuruz. O tome je pričao i Bekavac u Brazdama pre par nedelja. A skrenuo si sa teme zato što pričaš o nekoj zemlji u saksijama, o vršenju istraživanja sa tuđim kapitalom. Sada pišeš o nekim studentkinjama, i kada se tvoje mišljenje razlikuje od nečijih rezultata pišeš kako o njemu nemaš baš neko mišljenje da nije stručnjak ili profesor.

Istina Simanovci su plodni, tamo je i Mitrovic uspeo.
da nije plodno(a da nema nosioca kise)

ne bih bila cena
prosto

to me nervira kada dodje tipa neki sportista pa kupi i plati tipa nesto vise od trzisne
pa ond kukanje posle mesec dana u kraju eto otimaju nam zemlju
a zemlja da se useree da gajis voce ili nesto tako a ne da sednes u traktor 150 konja i uzores
Nema veze sa kvalitetom zemlje čak naprotiv. Najveći kvalitet je lokacija i industrijska zona. Najgore bare su plaćene 2 do 3 hiljade evra po aru. Al niču objekti i hale kao iz vode.

Shale opušteno, ne branim nikoga. Napisao si da ni od profesora a ni od bilo kog drugog stručnjaka nisi čuo da se urea zaorava za kukuruz. O tome je pričao i Bekavac u Brazdama pre par nedelja. A skrenuo si sa teme zato što pričaš o nekoj zemlji u saksijama, o vršenju istraživanja sa tuđim kapitalom. Sada pišeš o nekim studentkinjama, i kada se tvoje mišljenje razlikuje od nečijih rezultata pišeš kako o njemu nemaš baš neko mišljenje da nije stručnjak ili profesor.

Види сад ти скрећеш са теме, говорећи о томе како ја скрећем са теме.

Ја сам се надовезао на Миладинов пост о томе да се уреа неиспира на земљишту, као је глупост и будалаштина, и уопште нисам хтео да залазим у даљу расправу?

Кад већ мене исправљаш и едукујеш (а апсолутно нема потребе за то), незнам зашто то нерадиш и другима..

И да, за будалаштину и глупост ћи увек то и рећи, па ко се љути љути...

Poslednja izmena:
Pokretljiv je u amidnom obliku. Cesto se koristi uz navodnjavanje da se spusti na neku zeljenu dubinu.
Ima tu jos jedna stvar koja se ne "uci" na fakultetima a to je da se prvenstveno djubrenjem ne podmiruje sama ciljana biljka vec mikroorganizmi bez kojih nema zivota u zemljistu a samim tim i biljka ne moze da se razvija i raste.Tih mikroorganizama ima preko 2 milijarde u jedmom gramu zemljista a to je kao sto vidimo mnogo veci Zivot nego sto je na povrsini Zemlje

Ima nesto sto se zove mineralizaciona sposobnost zemljista....nema potrebe da ljude ubijamo sa tim.
Druga stvar zive biljke i bez zemljista, hidroponi sistemi,aeroponi....i biljke zive.

Nazad
Vrh