MOMOSARIC
Član
Nikola ,valjda si ostavio bar malo neuradjeno , pa da nam referišeš na proljeće šta je bolje da džaba ne nagadjamo.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
nerazumem taj strah od "sabijanja" zemljista.Sta bude sa njivama koje su samo tanjirane?Ili sa njivama gde je prosao gruber?Kako li će se to zbiti ako napada kiše i snega.
Strah je od toga što ti možda ne znaš koliko debela bude pokorica da setvospremač neće u zemlju.I kad uđe izvaljuje komade koje rotori samo premeštaju.Kad budeš to video,a daj Bože da ne, onda ću te pitati.Nama se to desilo jedne godine i olt tanjirača od 20 diskova je samo skakala po površini kao po betonu.nerazumem taj strah od "sabijanja" zemljista.Sta bude sa njivama koje su samo tanjirane?Ili sa njivama gde je prosao gruber?
Koliko sabijeno bude u sistemima redukovane obrade?
Jedne godine smo orali "zimsko" smislim da na to posejemo zito, predjemo spremacem,okisa se iodustanemo od zita. Sledece godine je soja na toj parceli dala 300kg vise po kj.Od tada kad god prilike dozvole koristim ovu meru.
To ti je dokaz da nisi u pravu sto se tice zatvaranja da se radi samo za repu,vec rade oni koji mogu da udju u ovo vreme a da ne gaze po kaljavom.Danas sam u dva navrata prošao putem NS-ZR.Između NS i Žabaljske petlje je vrilo od traktora koji zatvaraju zimska oranja.To što sam video urađeno jako lepo izgleda.
citaju i oni forum, moze se svasta ovde naucitii ja sam video juče da almex sprema svoje table sa ogromnim claas-ovima to do sada nije bio slučaj ovako rano
Evo da se potsetim kako je bilo lane . Da je malo ove v
ode.