Koristite zastareli preglednik. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb stranice. Trebali biste nadograditi ili koristiti alternativni pregledač.
Nije mi jasno,zasto sada zatvarate brazdu?ni jedan sneg jos nije pao,zasto zurite?Cilj je da se sacuva vllaga,tako?a koju vlagu vi cuvate,to malo kise sto je palo?tek je treci januar,ne februar....
jel, izmrzlo? jeste.Jel se moze raditi? Moze.Jel planiram to da uradim svakako? Planiram.Hoceli ta neka nova vlaga skliznuti sa moje njive kod komsije? Mozda, a mozda se toliko okisa da se nebude moglo uci u njivu do aprila.Kise je palo koliko je palo, smanjiti povrsinu za isparavanje sto pre.
Traktor 577 je opremljen za zatvaranje, jos malo da se prosusi i krecem, ako padne kisa odlaze se do daljnjeg, prednji tockovi 7.5x16 tonu vise nego zadnji 18.4 xx. ovako je odlicno moze i gde je vlaznije
Danas oko podne otiso da spremiram i nisam mogao da verujem koliko traktora u polju i kako se sitni zemlja.Planirali smo celu noc da radimo ali magla neverovatna,jedva smo kuci dosli.
Čitam ja ove postove i nemogu da verujemu da ljudi zatvaraju zimsku brazdu u januaru... Moj pokojni deda (a i stariji ljudi) su mi govorili da se zimska brazda zatvara u rano proleće kada se otopi sneg...