Zatvaranje zimske brazde

Sta mu radi ona druga rotodrljaca na neorano ,ceslja travu :haha: ?

Drzi balans! Mogli su na drugu stranu komotno namontirati jedan podrivac. Ovi zapadnjaci su cudo.

Plug je obrtač,pa mora,znaš,malo ore levo,malo na desno
I to sto kazes,ima viska snage nek ceslja travu,trebali su jos jednu u sredini da stave,posto ima izvod za kardan.
Vidim ja koji je plug u pitanju,ko je gledao taj video ,sigurno je odgledao i ovaj sto cu ja postaviti,pa sad nek mi neko kaze sta je tu pametnije resenje.Nisam ja jedini koji misli da je ovo glupo resenje,ako neko razume english ,neka procita komentare ispod tog video snimka i videce da su i drugi postavili isto pitanje,''zasto jedna rotodrljaca radi u prazno'',cak su neki postavili isti link za video koji cu i ja okaciti.
[video]https://youtu.be/pW9lIrvjSSM?t=1m26s[/video]

:ppozdrav:
20150323141718.jpg

20150323141647.jpg

Sa velikim elanom sam danas kacio germinator na traktor. Uspesno sam uradio jednu parcelu od celih 1 kj i u jos dve parcele usao po 200m i uspeo da napunim rotore sa zemljom pa sam odustao. Povrsinski sloj je suv ali je ispod blato.

I kod mene je slično. Strnjišta su ok,ali kukuruzište jedva. Išlo je nekako ali bude zemlje u valjcima...

Bice trave ove godine.Kod nas se radi punom parom, prvi put je predjeno skoro 80 posto atara, djubre spremac i setva za 15 dana ako vreme dozvoli.

Sa ovim ne mogu u krug jer segmenti vise i onda se desi da se upletu medjusobno. Za setvospremace klasicne izrade tipa imt fop to vazi i njih sam vrteo u krug...a to okretanje u krug sam najvise radio kada imam slepu brazdu a takve su mi 80% njiva. Ovde imam fala bogu dva puta i to siroka tako da nema potrebe za tim...

Ovo je za drugu temu.... Danas bio malo da pomognem rodbini pa sam škljocnuo sa mobilnim, ovo je zatvaranje zimske brazde, ako je uopšte i uzorano ::sramota::::sramota::::lose::

fotografija0432.jpg
[/IMG]

Da napomenem da je pre mene već neko zatvorio brazdu sa drljačom....:sta:

Nazad
Vrh