Zatvaranje zimske brazde

Јел ви дижете спремаче на увратинама када кажете имате мали учинак. Гледам овде лепе велике њиве код већине, по мени нема потребе да се претходно увратине спремају..то се тера у круг без стајања и дизања спремача на увратинама..бар ја тако радим, на већим њивама...

Kada bi ja tako radio posle nekoliko krugova ne bi ostala ni jedna opruga na spremacu :osmeh:

За 26 година колико је код мене ИМТ ФОП спремач ни једну опругу му нисмо поломили нити је и један ротор икада страдао, само зато што смо терали у круг...

- - - - - - - - - -

Задруга је наша исто так орадила годинама и ради још увек са великим ИМТ спремачима, који су стари ко библија...Изгледа се више не прави квалитет...

Ја вам само лепо кажем да је то изводљиво, а да се ништа не деси по спремач, а ви се мени смејте кол'ко оћете...толко од мене на овој теми...ај уздравље...

Јел ви дижете спремаче на увратинама када кажете имате мали учинак. Гледам овде лепе велике њиве код већине, по мени нема потребе да се претходно увратине спремају..то се тера у круг без стајања и дизања спремача на увратинама..бар ја тако радим, на већим њивама...
Svasta se na ovom poljoinfu moze moze procitati.

Prvi put sam radio ove godine sa tzv poluteškom drljačom , Dubička , tu može bez dizanja . Ako nije i najbolji priključak od sličnih kad se uzmu razne stvari u obzir , baš dobra stvar , a još su i rotori skinuti . Što neko reče najbolje bi bilo sve imati u dvorištu pa kad šta bolje radi to i uzeti , ali "nemere".

Danas radio i ja malo...

032215161009.jpg

032215161101.jpg

032215161043.jpg

032215161032.jpg

U drugom prohodu bice pepeo..

Ciro Rajka bi ovde odlicno zavrsila posao za prvi prohod manje bi goriva potrosio sigurno

Nemogu sa rakovicom da potrosim manje goriva niako. Nemogu da vucem taj spremac 2 brzinom... Mora da idem sa prvom a to nije posao onda,a da ne pricam da Rajka nema servo pa nije bas zgodno voziti je po ceo dan lakse mi je sa Rusom....
Danas je spremio oko 10h a Rakovica me jos zesce zamori kad radim po ceo dan sa njom...

Spremac je 2.90 i ima 25 opruga ako se dobro secam...

Nazad
Vrh