Zatvaranje zimske brazde

100 posto u pravu!!!!!!!!!!! ja sam prosle god spremao za detelinu i ajd jednu njivu za kukuruz znaci tad i nikad vise .pade kisa sabi zemlju i lose je bilo nicanje a i prinos. samo sreca to bili 20 ara

Ja bio popodne, vise mi se ovo svidja nego ono u januaru sto sam radio. Kod mene jesenje ravnanje nece imati prostora pa mozda nikad! samo prva 3 meseca u godini kako kad dozvole uslovi.
attachment.php

grunt Nabavi lipicanere a ja imam konjsku laku drljaču sa 4 krila i dolazim da slikam taj posao. :osmeh: Šalu na stranu, davno dok je deda bio živ i radilo se puno "bašte" traktorom se oralo a za spremanje je deda upregao dve vranice i drljaču i vozi miško............ Tako su spremali za rasađivanje paprike a da što manje ugaze :ppozdrav:

Danas bacen MAP za kukuruz,gde nije jesenas i zatvoreno oranje...mada je lepo uzorano i ravno,samo ajde da kazemo poravnato oranje,zatvorena brazda...Rasipa se lepo,kao i u decembru kad smo prethodno zatvorili!

Ja sam pre par dana izorao po drugi put, bila je livada i pirevina do guse, moram sam preorati ponovo, sta mi predlazete jel da potanjiram , ili izdrljam, nemam set spremac? da sacuvam vlagu, ili da ne diram do setve

- - - - - - - - - -

Ja sam pre par dana izorao po drugi put, bila je livada i pirevina do guse, moram sam preorati ponovo, sta mi predlazete jel da potanjiram , ili izdrljam, nemam set spremac? da sacuvam vlagu, ili da ne diram do setve

Nazad
Vrh