Zatvaranje zimske brazde

Valjda ima mada me hvata neki strah jebes list on ce se regenerisati,setva psenice u losoj pripremi i seme koje nije otislo pod zemlju je nagrabusilo ako ovo potraje,cim se ukazu uslovi treba povaljati po meni.:off_topic:jbg

Kod nas nema ni blizu toliko.Juče sam išao malo u šetnju po ataru i na pojedinim pšenicama je bilo snega danas ne verujem da ga ima.

hvala sale dobice 200 kg ruske ureje po kj drljacu i setvospremac pa sta mu bog dalje da

aapy3BQH
[video]http://imgbox.com/aapy3BQH[/video]

Nesekiraj te se sto ima manje snega na poravnatim njivama,po njima vetar samo klizi,nema da isusuje,a gde ima naravnina on se zadrzava pa samo izvlaci vlagu,jutros sam razgrnuo poravnat sloj,zamisli crni se ispod ostalo vlage,nece biti dobro.

U vjetrovitim krajevima i u njivama sa tim problemima dobro bi bilo ostaviti par redova kukuruza neobrano do kraja ili bar destak redova kombajnisati što više i bez kedera , može mnogo da zadrži snijega .

Ja sam malopre došao iz obilaska atara.Na poravnatim oranjima je daleko manje snega ali se ona crne od vlage.Na onima koja nisu poravnata ima više snega ali na mestima gde ga nema zemlja je potpuno bela tj. suva.Pšenice su pod snegom jedno 30%,a tu gde nema snega je zemlja smrznuta ali i suva u tom površinskom sloju.

Ma malo šale nije na odmet.Išao nivom da vidim čisto one bliže njive.Hteo bih da uhvatim da bacim ureju dok je još snega,a naravno stane vetar.

@Diklofen, @tamara1611, lako je se Vama zezati u toploj sobi i uz sunku i kompjuter, a ja ceo dan na njivi.Zato i imam informacije iz prve ruke.

Nazad
Vrh