Zatvaranje zimske brazde

Danas zatvorio za repu
fotografija0482.jpg

fotografija0486.jpg

fotografija0485.jpg

Zlatko da si objašio tragove pa još jednom da pređeš (malo pliće a brže) dobio bi idealnu ravnu njivu i naproleć veštak + predsetvena priprema = super.:osmeh:

Nikola bitno je poravnati a sleganje će vreme odraditi, do marta ima vremena, zato sam i napisao drugi put pliće a naproleć samo 4-5cm predsetveno da nediže vlagu.

Zlatko ako je na slikama levo ne urađeno ,a desno urađeno džaba ti brale gubljenja vremena,goriva.Ništa nisi dobio već i to malo vlage izvukao gore.

zlatko odlicno si odradio,grudve su gore,spremac ih je izbacio,zemljiste ti je ravno,sad treba mraz i padavine da ucine svoje.

Šta će da mu škodi što je sada izvukao vlagu napolje?Da neće sutra sejati.
Neće sutra sejati ali je eto žaba videla da se konj potkiva pa i ona digla nogu.Koja je razlika između onoga ispred(između točkova)traktora i urađenog.Apsolutno nikakva i bez ikakvih efekata.Sve to što je on uradio jeste da je potrošio naftu,vreme i eto neko ga video kako je vredan.Jako me nervira kad ljudi rade da bi radili ,a ne zato što to ima efekta.Sve to što je on uradio bolje bi uradila kiša od 20l i dva dana ove košave,a da ne govorimo o nekom mrazu.
Ima ljudi(ovde na forumu) koji su zatvarali brazdu i gde je efekat apsolutno fantastičan ali ovde tome nije bilo potrebe.

Neće sutra sejati ali je eto žaba videla da se konj potkiva pa i ona digla nogu.Koja je razlika između onoga ispred(između točkova)traktora i urađenog.Apsolutno nikakva i bez ikakvih efekata.Sve to što je on uradio jeste da je potrošio naftu,vreme i eto neko ga video kako je vredan.Jako me nervira kad ljudi rade da bi radili ,a ne zato što to ima efekta.Sve to što je on uradio bolje bi uradila kiša od 20l i dva dana ove košave,a da ne govorimo o nekom mrazu.
Ima ljudi(ovde na forumu) koji su zatvarali brazdu i gde je efekat apsolutno fantastičan ali ovde tome nije bilo potrebe.
Ne pricaj gluposti

Ne pricaj gluposti
diklofen ga preterao,ako je u pitanju setva secerne repe apsolutno je prihvatljivo i jako korisno da se sada poravna zemljiste jer nam za prolece ostaje prohod manje a samim tim nam ostaje vise vlage u zemljistu..A dobro znamo na koju se dubinu seje repa.Kad je kukuruz u pitanju i ostale kulture mislim da nije nesto bitno,ali eto ja radim jer u prolece oko povrca puno posla pa malo kupujem vreme....TACKA KRAJ

Slazem se sa diklofenom za ovo gore od Zlatka,ako si mislio da zatvaras trebao si to uraditi obicnom drljacom za valjcima,ne znam uopste zasto zatvarati vlagu spremacem kad po ovom sad vremenu i vlagi zemljista ima vise stete nego koristi samo izvlaci dzombu iz zemlje,ili uopste ne dirati do proleca da mraz odradi svoje.Zatvoriti brazdu DA ako postoje uslovi za to a ne po svaku cenu.

ljudi ne ZATVARAJU VLAGU LJUDI,jer ako ne padne kisa dzaba sve,vec ZATVARAJU ORANJE ILI TI BRAZDU.A na tom ravnijem terenu bice ujednacenije nicanje repe jer ce sva vlaga biti na jednakoj dubini.

Slazem se sa diklofenom za ovo gore od Zlatka,ako si mislio da zatvaras trebao si to uraditi obicnom drljacom za valjcima,ne znam uopste zasto zatvarati vlagu spremacem kad po ovom sad vremenu i vlagi zemljista ima vise stete nego koristi samo izvlaci dzombu iz zemlje,ili uopste ne dirati do proleca da mraz odradi svoje.Zatvoriti brazdu DA ako postoje uslovi za to a ne po svaku cenu.
Sta ces sa tragovima?
Drljaca sa pakerima je bolja za finis od spremaca duplo u nasoj zemlji

Ja sutra krecem zatvaranje sa drljacom,meni je tragovi nisu tolko bitni koliko provokacija korova i ujednaceno nicanje istih na prolece.Zatvaram sa mahindrom i mislim da ce spremac na prolece razbiti tragove ali da to radim sa rusom ili nekim tezim traktorom onda je vec problem.

Staiji ljudi su pricali da su namerno orali sto grbavije na nekim potezima gde je vetrometina i vetar oduva sneg sa njive,pa kad je grbavo oanje kolko tolko se zadrzi sneg na njima,tako bas da nisu sve njive za zatvaranje vlage pre snega,kad se malo porazmisli ima tu i logike.

Nazad
Vrh