Zatvaranje zimske brazde

pa posto nismo imali mogucnosti da budemo u njihovom vremenu ,ne mozemo ni komentarisati,ali vrlo je verovatno da se tada jako tesko zivelo,ali doduse dosta zdravije se zivelo.

Sve Vaše na jednu stranu ,a sve moje na drugu stranu.
Samo mi recite šta je on uradio u odnosu na ne urađeno,a da se na slikama vidi?
To što je trebalo da se uradi ili će se uraditi je nešto drugo.

ti gorane sad dobro slusaj ne moj posle na prolece kad krene prepucavanje da mi kaze da sam provokator i da uoste ne radim zemlju...hhehe:bravo:

Vi sto sada zatvarate brazdu,sta radite u prolece sa korovima koji niknu dok ne dodje do tog jednog prolaska spremacem i setve?Da li je jedan prolazak spremacem na setvenu dubinu(5-8cm) dovoljan da unisti korove koji se u tom momentu nadju na njivi?

Ja do sad nikakvih problema sa korovima nisam imao,bukvalno ni jedna travcica nije bila na povrsini.

Evo pratite vi koji ste zatvarali , pogotovo ako ste ostavili jedan dio nedirnut , a ja sam se uvjerio , na zatvorenom oranju bude daleko manje korova nego na nedirnutom .

Slobopatrolo, druže ovde smo toliko dugo i već se svi znamo.Znaš da ne teram kontru nego kažem svoje mišljenje.Nije mi cilj da nekog provociram.
Po meni na zatvorenim oranjima i ako bude ponika korova daleko će se bolje izbaciti na površinu prohodom spremačem nego tamo gde nije oranje zatvoreno.Uticaj na to ima ravnija površina gde će rotori daleko bolje odraditi svoju ulogu ,a koja nije samo sitnjenje zemlje već i izbacivanje korova na površinu zemlje.
Opet kažem da nisam pobornik da se sad zatvara brazda(iako sam uradio pola svojih površina) ako zemlja,vreme i svi ostali uslovi od toga prave više štete nego koristi.Svako svoju zemlju zna i gleda da uradi kako joj prija.

Na ovom forumu postoje informacije i dezinformacije.Nije isto zatvarati brazdu u Futogu i u Kragujevcu npr,kad ljudi pisu treba da se malo ograde i kazu kakva im je zemlja inace stekao sam utisak da neki ljudi citaju forum i obradjuju zemlju!Posle im djavo kriv,danas ili sutra cu zatvoriti neka oranja i to samo gde se lepo rasulo od prilike na 35% svojih povrsina cu to uraditi je na ostalim nema smisla jer je oranje bilo lose prvise vlage,ima gde je nabijeno od kombajna pa se kaisalo,ima i televizora.

Nazad
Vrh