I samo se pitam da je drzava zaposlila 1000 lekara i poslala po selima da leče da li bi se komentarisalo oni ne znaju ništa,šta bre oni meni imaju da kažu kad ja znam bolje od njih,ili da su poslali 1000 stomatologa da narodu popravljaju zube jel bi i onda bilo ma ja znam bolje od njih sta ce on meni popravljati kad ja to znam
Naravno da ne bi.
Paralela je apsolutno ali apsolutno neprimerena, ali mozda bas zbog tte vristece neprimerenosti dosta toga govori.
Ne bi seljaci tako govorili lekarima jer su svasni, logicno je i ocekivano, da oni, seljaci, o medicini ne znaju nista ili skoro nista.
Ali sto se poljoprivrede tice oni tu dosta toga znaju, i sasvim su sposobni da procene znanje nekoga ko im prica o toj oblasti.
Probem ove mere je i to sto seljake tretira kao da je o poljoprivredi znaju taman kolko i o medicini, dakle da pojma nemaju, i da je za njih dovoljno i neko pocetnicko teoretsko znanje.
Nisu gospodo poljoprivreda, medicina i spanska sela podjednako poznata seljacima. Seljaci za razliku od medicine i spanskih sela nesto znaju o poljoprivredi i nemojte ih tretirati kao apsolutne neznalice kojima treba vi da otvorite vidike.
Vidim ovde se neki ljute sto je postavljeno pitanje, pa savetuju da se pre postavljanja pitanja neko vaspita.
Fino gospodo.
A kako bi bilo da se prethodno vaspita savetodavac koji kaze "ne treba meni da ga savetujem......."?
Da li je on tu da zadovoljava svoje potrebe (njemu nesto treba ili njemu nesto ne treba!) ili da radi nesto drugo?
U redu, ne mora na forumu, nije obavezan, nije placen za to, ali hteo ili ne ovakvim stavom odslikava svoj odnos prema seljaku, prema poslu koji radi, i sigurno pokazuje svoje vaspitanje.
I zaista, posto je ovaj razgovor za temu uzeo i kvaliitet savetodavaca tj njihovo znanje, zasista ne bi bilo zgoreg da se ono nekako demonstrira.
Posedovanje diplome, za mene makar, izvinite, nije nikakv dokaz.