Ima takvih u svakom mestu, uvek se nađe neko ko će da podiže cenu kad uzima u zakup, i ne shvataju da time samo sebi čine loše. Dogovor bi učinio čuda na tom polju, ali izgleda da je dogovor poljoprivrednika čista naučna fantastika
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
ovde ce ti sve biti objasnjeno!Aristotel je napisao(la):Dobar dan svima. Pre neki dan sam pronasao ovaj forum, dosta toga sam i procitao, ali nigde ne mogu da pronadjem tacnu formulu za izracunavanje cene zakupa zemlje u zavisnosti od kulture koja se gaji. Znaci, shvatio sam da to u zavisnosti od lokacije i kvaliteta zemlje moze orijentaciono da se kaze npr.150-200 eur po jutru, ali mene zanima ona formula: broj jutara x broj metara kulture x ? Hvala unapred
I naša zemlja je formalno na Kelebiji mada je mnogo bliže gradu i bajskom/ljutovačkom putu. Tačnu klasu ne znam, mislim da je treća, dosta gredava i na gredama uglavnom žutica. Strina je izdala svoju (po njenim rečima) za 8 meteri žita bez učešća u subvencijama a sada pokojni stric je izdavao po sličnoj ceni. Moj otac je imao u zakupu od strica 4 jutra po 6 ili 7 meteri, nisam siguran, ali to je najlošija zemlja. naslonjena je delom na put i često ima štete od ulaska u njivu prolaznika koji izbegavaju blato po doljama. Cena arende je vezana za cenu pšrenice u otkupu i ne zavisi od zasejane kluture. Ne znam kako se rešava slučaj kada se cena promeni u sred žetve.Aristotel je napisao(la):...
Na nekom drugom topic-u sam već pominjao, radi se o nekih 6-7 jutara zemlje prve klase na Kelebiji, srpska strana, pa bi mi značilo ako bi neko odgovorio na postavljena pitanja vezano za računicu i šta je realno da očekujem.
Aristotel je napisao(la):Dobar dan svima. Pre neki dan sam pronasao ovaj forum, dosta toga sam i procitao, ali nigde ne mogu da pronadjem tacnu formulu za izracunavanje cene zakupa zemlje u zavisnosti od kulture koja se gaji. Znaci, shvatio sam da to u zavisnosti od lokacije i kvaliteta zemlje moze orijentaciono da se kaze npr.150-200 eur po jutru, ali mene zanima ona formula: broj jutara x broj metara kulture x ? Hvala unapred
Mogu ja ali tek večeras ako ti nije hitno i šaljem ti u World-u ako ti odgovara.Pozdravmladen87 je napisao(la):jel moze neko da postavi primer ugovora o zakupu?
Slažem se sa ovim. Za prodaju nikada nije kasno. Najbolje da daš oglas u Vojvođanskoj svaštari, koja je bog za Suboticu, pa ko se javi. Ako ona naša gredava zemlja ide oko 8 meteri žita tvoja prvoklasna bi možda trebalo da dobije i više.talianu je napisao(la):Najlakše da se raspitaš kako se kreće cena arende.
Mačak ti je dao smernice,ako hoćeš dobro da prođeš nemoj da pitaš sam jednog čoveka pitaj ih što više pa ko ti da najbolju cenu prihvati stim da imaš u vidu subvenciju ako im daš subvenciju (moj savet je da daš) onda tražiš malo više i nemaš obaveze nikakve.Nemoj da se zalećeš i budi taktičan, što više ljudi budeš pitao to ćeš veću arendu dobiti jer ima mnogo ljubomore među komšijama!! Nažalost ali je tako