Zakup zemljišta - isplativo ili ne?

Milos.mtz je napisao(la):
Nesto malo citam ove dve poslednje strane i vidim da se svi cudite za cenu arende od 35000 din/hektru.. A kod nas su to bile najnize cene koje su bile izlicitirane, neka prosecna cena je bila oko 40-45000 din, a pojedinci su nabijali i do 60000 din/hektru :zli:

E to se zove čist IDIOTIZAM. :zli: :zli:

techa je napisao(la):
Firma je ZZ Agrostepa, nekadasnji PIK Tamis a zemlja se nalazi prema Dobrici pa do Begeja. Ima tu i slatine i ledine i svega.......

Moj komsija, tj familija je bio direktor u Pik-u pre nekih 20 - 25 god.

dakle da prihvatim 6 meteri po jutru+50% od subvencije države(izadje me oko 40€ po jutru) ili da se vežem za 150€ po jutru za zemlju druge kategorije od koje očekujem minimum prosečan prinos.

Milos.mtz je napisao(la):
Nesto malo citam ove dve poslednje strane i vidim da se svi cudite za cenu arende od 35000 din/hektru.. A kod nas su to bile najnize cene koje su bile izlicitirane, neka prosecna cena je bila oko 40-45000 din, a pojedinci su nabijali i do 60000 din/hektru :zli:
Brate ja cu ti ustupiti 100h za 30000 po hektaru, da sam tamo kod vas sigurno nebi obradjivao svoju zemlju . Za 10 h datih u arendi ti treba da obradjujes 30h da bi imao isti prinos ::novac::
Post je spojen: [time]1289375511[/time]

krivi021 je napisao(la):
dakle da prihvatim 6 meteri po jutru+50% od subvencije države(izadje me oko 40€ po jutru) ili da se vežem za 150€ po jutru za zemlju druge kategorije od koje očekujem minimum prosečan prinos.

To je lutrija. Pšenica može da bude 10 ili 20 evra, subvencija može da bude, a može i da ne bude...
Mislim da je najbolje da dogovoriš cenu u robi, a ti izračunaj koliko možeš da daš.

Sad sam stigao sa licitacije i uzeo ponovo istu parcelu ali po daleko boljim uslovima. Uzeo sam 21h po 11500/h, na tri godine. Iskoristio pravo preceg zakupa posto sam komsija a i sreca da je bio samo jos jedan licitant, pa cena nije mogla da divlja. A prosli put sam odustao i propalo mi je 47000 ucesca, ali sad sam nadoknadio sve. :D Ako je neko u prolazu nek svrati na :ppozdrav:

Mi kod nas placamo od 120-150 evra po jutru nedelimo subvencije na pola sa vlasnicima zemljista ako hoce deo subvencije neka ode i neka slobodno registruje svoju zemlju sve iznad 150 evra po jutru neznam dali je isplativo trenutno.Ako krene i kod nas da divlja tako cena arende ja cu svoju izdati zemlju i baciti se na usluge i trgovinu zitaricima bolje to nego da gledam u nebo dal ce pasti led dal ce da zasusi.

KishRobert je napisao(la):
North ARMY je napisao(la):
Ispod 150e neces naci,ide oko 200e u ravnicarskom delu Adasevci,Vasica...sa druge strane Kukujevci,Bacinci...ima ko u Kukujevcima placa 250e po kj provereno. :cao:
budale...

Takvih ima i kod mene platili su ..... ( ne smem da napišem ) ( 5 + 7 ) x ( 4 + 16 ) + 100 - 40 = :udri:

Nazad
Vrh