Zakup zemljišta - isplativo ili ne?

ne bih da ispadnem glup,
35500 je za celo ili za ha?

Tako je dobro ste razumeli 35500/1h. Je..s ga zamerio mi se taj tajkun a malo i viljamovka........... :udri:
Ali bolje da izgubim malo i odustanem nego puno i da radim. Imam pored zakup drzavnog zamljista 20h pa sam hteo da spojim ali loseg je kvaliteta, da je dobra i na pesku o.k ali ovde ako je kisna godina moze da se desi da se i ne skine usev. Definitivno odustajem....

bojcetic je napisao(la):
Dolazi u obzir bilo koja kombinacija oko koje se zajedno slozite ::namigivanje::
Kod mene u selu ima svakakvih kombinacija. Primer prase od 22-25kg(za slavu)+kukuruza+evrici+0.5*subvencija. Sad ne znam koliko kukuruza i para ali njiva je 3kj.

šaren dogovor,zvuči i dobro,samo me interesuje kolko kukuruza i kolko evrića?
ima li ko još ideja i iskustva po Kj?

kod nas je cena na licitaciji bila od 7300 din bez subvencija i pola se radi do 35000 din sa subvencijama po hektaru

Techo, koja je firma davala u zakup?
Ako je tamo gde ja mislim da jeste savetujem ti da odustaneš!
Nek se bar malo tajkun nervira.

Firma je ZZ Agrostepa, nekadasnji PIK Tamis a zemlja se nalazi prema Dobrici pa do Begeja. Ima tu i slatine i ledine i svega.......

jedan mi nudi 3 Kj u arendu za 6 meteri(žita) po jutru i 50% od subvencija,zemlja je druge kategorije,jel to ok?kakva su vaša mišljena?

ja sam danas uzeo 15kj. prve i druge klase mozda sam nekog sa foruma zajebo ali sta ces ::namigivanje::

zorancile je napisao(la):
Koliko žita može da rodi na toj zemlji?

pa šta znam,kvalitet zemlje koja je obradjivana mi uliva nadu da moze minimum dati prosek,naravno nadam se jačem rodu,da je uzmem u toj varijanti ili da tražim da meni idu subvencije a da mu dam 10 meteri po jutru?neznam gde imam racuna?cena žita je sad odlična i neznam dal će se održati i sledeće godine?molim za savet

Nesto malo citam ove dve poslednje strane i vidim da se svi cudite za cenu arende od 35000 din/hektru.. A kod nas su to bile najnize cene koje su bile izlicitirane, neka prosecna cena je bila oko 40-45000 din, a pojedinci su nabijali i do 60000 din/hektru :zli:

Milos.mtz je napisao(la):
Nesto malo citam ove dve poslednje strane i vidim da se svi cudite za cenu arende od 35000 din/hektru.. A kod nas su to bile najnize cene koje su bile izlicitirane, neka prosecna cena je bila oko 40-45000 din, a pojedinci su nabijali i do 60000 din/hektru :zli:

Isto i kod nas i to pre 2 godine kada je evro bio znatno nizi!!

Sada samo ako us*re nekog moze da nadje u nasem ataru zemlju po 150 evra/kj! Uglavnom se vrti 180-300 evra negde sa negde i bez subvencija jer se povrtari otimaju za zemlju i nista im nije bitno!!

Nazad
Vrh