Zabava, smešne slike, video i ostalo...5

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
2yvkpeh.jpg

To je bila saradnja vlasnika restorana i gosta.
Ne mogu ni da zamislim izneneđenje pljačkaša kad je bio poliven vrelim uljem.:haha:

Zanimljivo je na ovom videu ,sa remontom klipa , kad je neka komplikovanija operacija , navrtanje onog poklopca ili spajanje klipa da tu nadgleda onaj direktor.

AL ode ulje i na kafutić i pantolke.:haha:To će gazda da sanira .Valjo mu ovaj pravo. @momo@Meni se svidja najviše što rade neku termičku obradu ,radilice ,klipnjača i čega sve...Dal je cementacija ili nešto slično neznam.Ali mislim da je ovakav remont jaaaaako skup.

[video]http://www.facebook.com/photo.php?fbid=264564563666132&set=a.1593169275242 30.31617.113446398777950&type=1&theater[/video]

Peca Lala na Tisi, a Crnogorac stoji s druge strane obale i baca kamenčice u vodu, pa mu tera ribe. Lali dojadilo, pa ga pita:
- Jel ‘Gorac, jel imaš ti čamac?
- A ne ja jadan!
- Jel ‘Gorac, a jel ima negde most ovde u blizini?
- Ne kolko ja znam!
- A jel ‘Gorac, a jel imaš ti pušku, il’ pistolj il’ tako nešto?
- Ne ono, ostavio sam kući!
- A jel umeš ti da plivaš?
- Ne ja, a što će mi to!
- ‘Gorac!
- Molim!
- Je*em li ti majku što mi bacaš kamenčiće!

Zanimljivo je na ovom videu ,sa remontom klipa , kad je neka komplikovanija operacija , navrtanje onog poklopca ili spajanje klipa da tu nadgleda onaj direktor.

Kada su skidali klip sa klipnjače, imali su problem jer nije mogao da se odvije (video je na njemačkom) pa su morali da ga sijeku brenerima i prave potpuno nov iako to nije bilo planirano na početku projekta. Zbog toga je remont trajao 25 umjesto planirano 21 dan. Kada su napravili novi klip, morali su naravno unutra da narežu i navoj dok je navoj na klipnjači samo "očišćen" na strugu. Direktor je bio tu jer su se bojali hoće li navoji odgovarati jedan drugom. S obzirom na dimenzije i tolerancije o kojima se tu radi, čak i veoma mala greška mogla je dovesi do toga da navoj u klipu i onaj na klipnjači ne odgovaraju jedan drugom a to bi bio ogroman problem.

AL ode ulje i na kafutić i pantolke.:haha:To će gazda da sanira .Valjo mu ovaj pravo. @momo@Meni se svidja najviše što rade neku termičku obradu ,radilice ,klipnjača i čega sve...Dal je cementacija ili nešto slično neznam.Ali mislim da je ovakav remont jaaaaako skup.

Klipnjača je bila oštećena kamenjem i materijalom koji je padao na nju u toku godina. Po originalnom rješenju nije bilo predvidjeno da klipnjača ima zaštitu i to je dovelo do oštećenja a to opet do gubljenja jako mnogo ulja - u klipu se nalazi 2500 litara ulja kada je pun!! Nakon rasklapanja, sve veće rupe na klipu su popunjene tvrdim navarivanjem i grubo obrušene. Nakon toga, cijela klipnjača je obrušena na novu mjeru i obložena hrom-nikl oblogom tj. uradjena je metalizacija a potom i poliranje.

Cilindar je honovan, vidi se onaj neobični rotor na mašini, na isti način se rade npr. i cilindri na motorima. Honovanje je inače specijalna, ekstra fina obrada, daleko finija od poliranja.

O kojim se troškovima tu radilo ne smijem ni da mislim. Klipnjača je npr. morala da bude poslata u Italiju jer se tamo nalazi firma koja ima dovoljno velike mašine na kojima je moglo da se odradi brušenje, metalizacija i poliranje tako ogromnom komada metala - prečnik klipnjače je 1m.

- - - - - - - - - -

Video koji pokazuje proces proizvodnje nekih jednostavnijih elemenata automobilske karoserije. Posebno je zanimljiv dio na kojem se vidi divovska transfer presa na kojoj se u isto vrijeme radi sječenje, probijenja, prosijecanje, savijanje, duboko izvlačenje i kalibracija.

Honovanjem mogu da se dobijaju zavojni fini urezi u cilindrima motora jer mi takvi trebaju zbog podmazivanja. Ako se stavi glatki kamen tada se dobija glatka površina kakva treba hidrauličnim cilindrima. Znam o čemu pričam.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh